Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα
Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα

Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα

Βρισκόμαστε σε μια κινηματογραφική περίοδο που θα αρχίσουν σιγά σιγά να κυκλοφορούν στις αίθουσες οι ταινίες που συζητήθηκαν στο Φεστιβάλ της Βενετίας, που συζητιούνται στο Φεστιβάλ του Τορόντο, που θα συζητηθούν στη Νέα Υόρκη, αλλά και κάποιες από τις Κάννες.

Αυτό σημαίνει πως οι κινηματογραφικές πρεμιέρες στις αίθουσες θα έχουν κλιμακούμενο ενδιαφέρον προς τα πάνω από δω και πέρα.

Αυτή την εβδομάδα έχουμε τη νηνεμία πριν την παλίρροια, αν κρίνουμε από τις ταινίες που κυκλοφορούν. Πέντε νέες ταινίες, με το Downton Abbey να μπαίνει στη λίστα κυρίως λόγω του δεσίματος με τη σειρά, χωρίς να δικαιολογεί απόλυτα τον μύθο του στην ταινία, και το θρίλερ Ready or Not να κλέψει τις εντυπώσεις προερχόμενο από το genre του θρίλερ.

DOWNTON ABBEY

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ένγκλερ
Ηθοποιοί: Χιού Μπόνβιλ, Λόρα Καρμάικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Κέβιν Ντόιλ, Τζόαν Φρόγκατ, Μάθιου Γκουντ, Χάρι Χάντεν-Πάτον, Ντέιβιντ Χέιγκ, Τζεραλντίν Τζέιμς, Ρόμπερτ Τζέιμς Κόλιερ, Σάιμον Τζόουνς, Άλεν Λιτς, Φίλις Λόγκαν, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, Σόφι ΜακΣέρα, Τάπενς Μίντλετον, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Λέσλι Νίκολ, Κέιτ Φίλιπς, Μάγκι Σμιθ, Ιμέλντα Στάντον, Πενέλοπε Γουίλτον
Είδος: Δράμα, Ιστορική

Πλοκή: Είμαστε στο 1927. Σε μια εποχή που η οικονομία παγκοσμίως καταρέει και οι παλιές δόξες της οικογένειας Κρόλι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το σκηνικό θυμίζει λίγο τα Απομεινάρια Μιας Μέρας του Ισιγκούρο. Η παλιά λάμψη έχει ξεθωριάσει, όμως το μεγαλοαστικό πνεύμα παραμένει υψηλό.

Οι υπηρέτες του Πύργου και η οικογένεια ετοιμάζονται για να παραθέσουν γεύμα στον Βασιλιά Γεώργιο τον 5ο και τη Βασίλισσα Μαρία. Σε μια εποχή που δεν υπάρχει η ευχέρεια των περασμένων ετών, οι άνθρωποι του Πύργου θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ανταποκριθούν στο βάρος που φέρει μετά από τόσα χρόνια ο οίκος και το όνομα της οικογένειας.

ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΙΛΟΣ (A DOG’S JOURNEY)

Σκηνοθεσία: Γκέιλ Μανκούσο
Ηθοποιοί: Ντένις Κουέιντ, Μπέτι Γκίλπιν, Τζος Γκαντ, Μαρτζ Χελγκενμπέργκερ, Κάθριν Πρέσκοτ
Είδος: Οικογενειακή, Κωμωδία, Περιπέτεια, Δράμα, Φαντασίας
Ημερομηνία Εξόδου: 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Μπέιλι είναι ένας σκύλος με ταξιδιάρα ψυχή. Κάθε φορά που πεθαίνει, επιστρέφει σε άλλο σώμα, αλλά καταλήγει πάντοτε στον ίδιο άνθρωπο. Τον Ίθαν. Και τη γυναίκα του Χάνα. Και την κόρη τους Γκλόρια. Και την εγγονή τους Σι Τζέι. Η Γκλόρια δεν είναι μια πολύ ισορροπημένη μαμά.

Όταν αποφασίζει να πάρει την Σι Τζέι από τον Ίθαν και τη Χάνα, ο Ίθαν θα ορκίσει τον Μπέιλι να την βρει και να την προστατεύσει στην επόμενη ζωή του. Ο Μπέιλι επιστρέφει και αρχίζει την αποστολή του. Περνάνε τα χρόνια, ο Μπέιλι επανέρχεται διαρκώς στη ζωή της Σι Τζέι και είναι ένας από τους λόγους που φτάνει να πετύχει σημαντικά πράγματα στη ζωή της.

Κι όταν πια η Σι Τζέι μιλάει ξανά με τον παππού και τη γιαγιά της μετά από χρόνια, ο σκοπός ζωής του Μπέιλι έχει ολοκληρωθεί και μπορεί να απολαύσει τα τελευταία του χρόνια μαζί με τον Ίθαν που επίσης οδεύει προς το πέρας του.

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (ANGEL HAS FALLEN)

Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Γουό
Ηθοποιοί: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Ντάνι Χιούστον, Πάιπερ Περάμπο, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Χολτ ΜακΚάλανι, Νικ Νόλτε, Λανς Ρέντικ, Τιμ Μπλέικ Νέλσον
Είδος: Δράσης, Θρίλερ

Μετά το Καπιτόλιο στο Olympus Has Fallen και το London Has Fallen, αυτή τη φορά δεν είναι κάποια κυβέρνηση που κινδυνεύει. Αυτός που πέφτει είναι ο πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ που τον συλλαμβάνει το FBI μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου των ΗΠΑ Άλαν Τράμπουλ.

Είναι προφανές πως υπάρχει προβοκάτσια και ένας εχθρός του Προέδρου μέσα στην υπηρεσία. Ο Μπάνινγκ θα αποδράσει και θα αναζητήσει τον προδότη.

Για ακόμα μια φορά ο Τζέραλντ Μπάτλερ πρωτοστατεί σε μια ταινία που πέφτει πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών κι ίσως ο επόμενος τίτλος θα πρέπει να είναι This Franchise Has Fallen, αφού από την πρώτη ταινία δεν υπήρχε τίποτα να σου προσφέρει.

Η ΕΠΑΥΛΗ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ (LA QUIETUD)

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Τραπέρο
Ηθοποιοί: Μαρτίνα Γκούσμαν, Μπερενίς Μπεζό, Έντγκαρ Ραμίρεζ
Είδος: Δράμα, Θρίλερ

Ταινία του 2018, δραματικό θρίλερ εξ Αργεντινής, από έναν σκηνοθέτη που μας έχει προσφέρει το υπέροχο El Clan. Η ταινία κυκλοφόρησε πέρσι στο Φεστιβάλ Βενετίας και φαντάζει ως μια πιο γκρίζα, πιο μπουενοσαϊρεσική εκδοχή του August Osage County, αφού ο θάνατος του πατέρα τους είναι που φέρνει πίσω δύο αδελφές, μεταξύ άλλων συγγενών, στο παλιό τους σπίτι, σε ένα ράντσο. Σε ένα σπίτι όπου η ντουλάπα είναι γεμάτη από σκελετούς.

Η ένταση ανάμεσα στις δύο αδελφές είναι που κρατάει μια αφήγηση, η οποία κατά τ΄άλλα δεν αποτελεί κάτι παραπάνω από μια ταινία που θα δεις κατά λάθος στον καναπέ ένα απόγευμα Σαββάτου και μπορεί να σε πάρει κι ο ύπνος για λίγο.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ; (READY OR NOT?)

Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι Όλπιν, Τάιλερ Γκίλετ
Ηθοποιοί: Σαμάρα Γουίβινγκ, Άνταμ Μπρόντι, Μαρκ Ο’ Μπράιαν, Χένρι Τσέρνι, Άντι ΜακΝτάουελ
Είδος: Μυστηρίου, Θρίλερ

Μπορεί μια γραμμή πιο πάνω, στο είδος της ταινίας, να αναφέρονται δύο συγκεκριμένες λέξεις, αλλά αν έπρεπε να χαρακτηριστεί καλύτερα το Ready or Not τότε θα του ταίριαζε το «μαύρη κωμωδία».  Ή μια κωμωδία τρόμου με την τόση ροπή στο ουρλιαχτό και τον τρόμο που νιώθει η πρωταγωνίστρια από τον ίδιο της τον εαυτό.

Το Ready or Not προσωποποιεί τη διαβολική επίδραση των χρημάτων, αφού η πρωταγωνίστρια Γκρέις παντρεύεται τον Άλεξ και μπαίνει σε μια οικογένεια που έχει περίεργα έθιμα με τα νέα πρόσωπα της οικογένειας. Έχουν μια σειρά από «παιχνίδια» και σε κάθε νέο πρόσωπα τυχαίνει ένα από αυτά. Το Go Fish ή το Old Maid είναι αναίμακτα και έχουν τύχει στις άλλες νύφες. Αυτό που δεν έχει τύχει είναι το Hide and Seek.

Το κυνηγητό ελληνιστί. Όχι όπως παίζουν κυνηγητό τα παιδιά. Την κυνηγούν και αν την πιάσουν, θα την σκοτώσουν. Κάθε βράδυ μετά τις 12 η Γκρέις γίνεται το θήραμα και καλείται να επιβιώσει μέχρι το επόμενο πρωί.

Send this to a friend