Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES Ευαγγελία Τζιαρρή
Ευαγγελία Τζιαρρή

Ευαγγελία Τζιαρρή

Οι Λαρνακείς θυμούνται την Ευαγγελία Τζιαρρή και το μεγάλο της ταλέντο στη μουσική. Κάθε Απρίλη, μέσα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής του Δήμου Λάρνακας, διεξάγεται ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου. Ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 1996 και από τότε διεξάγεται ανελλειπώς, παρά τα πολλαπλά οικονομικά κυρίως προβλήματα. Από το Διαγωνισμό αυτό πέρασαν και αναδείχθηκαν πολλά ταλέντα.

Η Ευαγγελία Τζιαρρή γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1964. Άρχισε τα μαθήματα πιάνου σε ηλικία τεσσάρων ετών. Στα δεκαπέντε της έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ στη Λάρνακα και στα δεκαεφτά της έπαιξε με συνοδεία ορχήστρας. Πήρε το δίπλωμά της από το Ευρωπαϊκό Κονσερβατόριο το 1983 και το L.R.S.M. στο πιάνο.Συνέχισε τις σπουδές της στο Βασιλικό Κονσερβατόριο των Βρυξελλών κερδίζοντας το πρώτο βραβείο της χρονιάς.Το 1991 πήρε το δίπλωμα “Superieur”. Έδωσε ρεσιτάλ σε διάφορες χώρες και δίδαξε.

Στη φωτογραφία η Ευαγγελία Τζιαρρή, σε νεαρή ηλικία, παίζοντας πιάνο στο Δημητρίειο Πολιτιστικό Κέντρο ( γύρω στο 1980) με την Μαρία Ελευθερίου Ολυμπίου να τη βοηθά.

Ευχαριστώ τη Λουϊζα Σανταμά για τις φωτογραφίες.

 

Λούης Περεντός.

Send this to a friend