Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ελληνική – ΣΚΤ «εις σάρκα μία» – Από αύριο ενσωμάτωση
Ελληνική – ΣΚΤ «εις σάρκα μία» – Από αύριο ενσωμάτωση

Ελληνική – ΣΚΤ «εις σάρκα μία» – Από αύριο ενσωμάτωση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκκίνηση αύριο Παρασκευή, της διαδικασίας ενσωμάτωσης πελατών, εργασιών και συστημάτων της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) στην Ελληνική Τράπεζας. Την Παρασκευή, 11.30 το πρωί, το σύνολο των καταστημάτων θα κλείσει για το κοινό. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, οπότε και όλοι οι πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία και διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο.

Η ενσωμάτωση έχει σχεδιαστεί να γίνει με τρόπο ώστε να περάσει «απαρατήρητη» από τους πελάτες, αλλά υπάρχουν τρία σημεία τα οποία πρέπει να προσέξουν για να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία.

  • Την Παρασκευή τα καταστήματα της Ελληνικής και του πρώην δικτύου της ΣΚΤ θα κλείσουν για το κοινό στις 11:30 π.μ. Οι πελάτες καλούνται να φροντίσουν οι λογαριασμοί τους να έχουν το κατάλληλο υπόλοιπο για να εκτελεστούν πληρωμές και πληρωθούν επιταγές. Επίσης αν πρέπει επισκεφθούν κάποιο κατάστημα, καλούνται να το κάνουν πριν την Παρασκευή για να αποφύγουν πιθανή ταλαιπωρία.
  • Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων την Παρασκευή, από τις 11.30 π.μ. μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν εισερχόμενες ή εξερχόμενες πληρωμές (SEPA και SWIFT). Οποιεσδήποτε εντολές πληρωμής, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 16/09/2019. Η σύσταση που έχει γίνει στους πελάτες είναι να προχωρήσουν με οποιεσδήποτε εντολές πληρωμών πριν από τις 11.30 π.μ. της Παρασκευής, για να αποφύγουν πιθανή ταλαιπωρία.
  • Η λειτουργία των ψηφιακών καναλιών της πρώην ΣΚΤ (iBanking και του COOP Mobile App) τερματίζεται την Παρασκευή στις 11:30 π.μ., καθώς η λειτουργία τους θα τερματιστεί. Οι πελάτες της πρώην ΣΚΤ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Web Banking ή το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας από το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019 και έπειτα, μέσα από μια διαδικασία αυτόματης μεταφοράς στο Web Βanking της Ελληνικής Τράπεζας.

Οι κάρτες

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά και όλοι οι πελάτες θα μπορούν να προβούν σε αναλήψεις μετρητών. Οι κάτοχοι καρτών της πρώην ΣΚΤ θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν κανονικά για αγορές και αναλήψεις μετρητών, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αλλά από το μεσημέρι της Παρασκευής 13/09/2019 μέχρι και τη Δευτέρα 16/09/2019 το πρωί δεν θα λαμβάνουν SMS όταν πραγματοποιούν συναλλαγές.

Αυτόματη η αλλαγή στους λογαριασμούς

H ενσωμάτωση της πρώην ΣΚΤ στα συστήματα και τα κανάλια της Ελληνικής θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξουν οι αριθμοί των τραπεζικών λογαριασμών της πρώην ΣΚΤ, μια αλλαγή που δεν θα επηρεάζει τις συναλλαγές, καθώς παράλληλα θα ισχύουν και τα προηγούμενα IBAN και BIC του λογαριασμού. Οι πελάτες της ΣΚΤ θα δουν το νέο ΙΒΑΝ στις μηνιαίες καταστάσεις λογαριασμού (Statement) που θα λαμβάνουν από τις 16/09/2019 και έπειτα. Το νέο BIC είναι το HEBACY2N, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται με τον νέο λογαριασμό.

Για το νέο IBAN και BIC του λογαριασμού οι πελάτες θα μπορούν να ενημερωθούν από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας ή από το Web Banking / Mobile App, αν είναι συνδρομητές.

Επιπρόσθετα, οι πελάτες της πρώην ΣΚΤ πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

  • Τα όρια στους λογαριασμούς και στις κάρτες παραμένουν ως έχουν, ενώ θα μεταφερθούν με τους ίδιους όρους όλες οι τραπεζικές-πιστωτικές διευκολύνσεις.
  • Το υφιστάμενο βιβλιάριο επιταγών σας παραμένει σε ισχύ μέχρι αυτό να χρησιμοποιηθεί πλήρως. Βιβλιάρια που θα εκδοθούν μετά τις 16/09/2019, θα έχουν τον νέο αριθμό του λογαριασμού.
  • Οι λογαριασμοί, όπως και οι κάρτες, τα δάνεια, οι καταθέσεις και οι κοινοί τους λογαριασμοί θα μεταφερθούν και θα φαίνονται τόσο στο Web Banking όσο και στο Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας.
  • Όλες οι υφιστάμενες αυτόματες και μόνιμες εντολές, που είναι ήδη καταχωρισμένες στα συστήματα της πρώην ΣΚΤ, θα μεταφερθούν στα συστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και θα ισχύουν κανονικά.
  • Οι μόνιμες εντολές εντός και εκτός τράπεζας δεν θα επηρεαστούν. Όσον αφορά εισερχόμενα εμβάσματα από άλλες τράπεζες ή από κυβερνητικές υπηρεσίες, η Ελληνική Τράπεζα, έχουμε φροντίσει για τη διεκπεραίωσή τους. Δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους των πελατών που προέρχονται από την πρώην ΣΚΤ.

Send this to a friend