Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 11η πιο ακριβή χώρα η Κύπρος στις τιμές αλκοολούχων ποτών
11η πιο ακριβή χώρα η Κύπρος στις τιμές αλκοολούχων ποτών

11η πιο ακριβή χώρα η Κύπρος στις τιμές αλκοολούχων ποτών

Ελαφρώς υψηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ήταν το 2018 οι τιμές των αλκοολούχων ποτών στην Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ (Eurostat). Συγκεκριμένα, με ευρωπαϊκό μέσο όρο το 100, η Κύπρος εμφανίζεται στο σχετικό κατάλογο με μέσο όρο το 103, καταλαμβάνοντας την 11η πιο ακριβή θέση στη λίστα των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η τιμή των αλκοολούχων ποτών στην ακριβότερη χώρα της ΕΕ των 28, στην προκειμένη περίπτωση στην Φινλανδία, ήταν μεγαλύτερη από τη διπλάσια από ότι στη φθηνότερη χώρα της ΕΕ που ήταν η Ρουμανία.

Με ευρωπαϊκό μέσο όρο τιμών των οινοπνευματωδών ποτών (κρασί, μπίρα) το 100, η Φιλανδία παρουσιάζεται ως η πιο ακριβή χώρα με δείκτη τιμών το 182, ακολουθούμενη από την Ιρλανδία (177) και την Σουηδία (152).

Αντίθετα, τα επίπεδα τιμών για τα αλκοολούχα ποτά το 2018 ήταν τα χαμηλότερα στην Ρουμανία και την Βουλγαρία (και οι δύο χώρες έχουν δείκτη επιπέδων τιμών το 74), ενώ ακολουθεί η Ουγγαρία με δείκτη τιμών το 77.

Send this to a friend