Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βάνδαλοι κατέστρεψαν την τοπιοτέχνιση του δρόμου Πυροσβεστικής – Cineplex στη Λάρνακα
Βάνδαλοι κατέστρεψαν την τοπιοτέχνιση του δρόμου Πυροσβεστικής – Cineplex στη Λάρνακα

Βάνδαλοι κατέστρεψαν την τοπιοτέχνιση του δρόμου Πυροσβεστικής – Cineplex στη Λάρνακα

Ότι όμορφο πάει να γίνει στη Λάρνακα, κάποιοι επιτήδειοι βάζουν στόχο να το καταστρέψουν… Εικόνες ντροπής αντικρίζει κανείς στην κεντρική νησίδα του κύριου δρόμου Λάρνακας – Καλού Χωριού, από τα φώτα τροχαίας της Πυροσβεστικής μέχρι τον κυκλικό κόμβο του Κ – Cineplex.

Το έργο τοπιοτέχνισης ολόκληρης της νησίδας ανέλαβε η εταιρεία Quality Group, η οποία έχει επενδύσει εκατομμύρια στην συγκεκριμένη περιοχή με την ανέγερση νέων σύγχρονων κτιρίων με διαμερίσματα και γραφεία. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συνεργασία που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Λάρνακας με διάφορες εταιρείες, οι οποίες αναλαμβάνουν πλήρως το κόστος τοπιοτέχνισης και φύτευσης κεντρικών νησίδων και κυκλικών κόμβων σε νευραλγικά σημεία της πόλης. Ήδη τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας είναι ορατά κι εντυπωσιακά σε διάφορες περιοχές της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, στην κεντρική νησίδα του δρόμου από τον κεντρικό πυροσβεστικό σταθμό μέχρι το Cineplex έχουν τοποθετηθεί εντυπωσιακά ομοιώματα φλαμίγκο και αγρινό, εγκαταστάθηκε νέος εξοπλισμός κι έγινε νέα φύτευση. Το συνολικό κόστος με την ολοκλήρωση της τοπιοτέχνισης θα ξεπεράσει τις 300 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, κάποιοι επιτήδειοι θέλησαν να χαλάσουν αυτή την όμορφη εικόνα, προκαλώντας βανδαλισμούς στις νησίδες κατά μήκος του δρόμο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, άγνωστοι τις τελευταίες νύχτες κατέστρεψαν ομοιώματα φλαμίγκο και αγρινό, έκλεψαν εξοπλισμό, ενώ ξερίζωσαν και τα μοναδικά φυτά που είχαν δώσει μια διαφορετική όψη στη γύρω περιοχή.

Η δράση των βανδάλων προκάλεσε απογοήτευση και προβληματισμό όχι μόνο στους παράγοντες της Quality Group, αλλά και στους αρμόδιους του Δήμου Λάρνακας, οι οποίοι βλέπουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για κάτι καινούργιο και όμορφο στη Λάρνακα να ανατρέπονται εξαιτίας της ανεξήγητης συμπεριφοράς ορισμένων κακοποιών στοιχείων.

Η Αστυνομία διαβεβαίωσε πως θα διενεργεί συχνές περιπολίες στην περιοχή, προκειμένου ν’ αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend