Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τέλος στις παραπλανητικές ενδείξεις χιλιομέτρων σε μεταχειρισμένα οχήματα
Τέλος στις παραπλανητικές ενδείξεις χιλιομέτρων σε μεταχειρισμένα οχήματα

Τέλος στις παραπλανητικές ενδείξεις χιλιομέτρων σε μεταχειρισμένα οχήματα

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, σε συνέχεια των δυο προηγούμενων ανακοινώσεων του, είναι στην ευχάριστη θέση να ελπίζει ότι το πρόβλημα με τις παραπλανητικές ενδείξεις χιλιομέτρων σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα φθάνει στο τέλος τους.

Το Τμήμα Τελωνείων, σε πρόσφατη επιστολή του προς τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών με ημερομηνία 07 Αυγούστου 2019, πληροφόρησε το Σύνδεσμο ότι πολύ σύντομα θα περιλάβει ως υποχρεωτική πληροφορία κατά την εκτελώνιση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, την ένδειξη του αριθμού χιλιομέτρων που διάνυσε το αυτοκίνητο. Επιπρόσθετα, η βάση δεδομένων του Τμήματος Τελωνείων θα είναι στη διάθεση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών κατά την εγγραφή του οχήματος.

Αυτές ήταν και οι εισηγήσεις του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών για επίλυση του προβλήματος. Στην περίπτωση που το Τμήμα Οδικών Μεταφορών διαπιστώσει ότι έγινε επέμβαση στο οδομετρητή του αυτοκινήτου, δεν θα προχωρά στην εγγραφή του και θα καταγγέλλει την περίπτωση στις Αρμόδιες Αρχές.

Σημειώνεται και πάλι ότι το πρόβλημα που δημιουργείται από την εξαπάτηση των καταναλωτών με την παραπλανητική ένδειξη στον οδομετρητή του αυτοκινήτου, δεν είναι μόνο οικονομικό, τόσο στην αρχική τιμή της αγοράς του, όσο και στα έξοδα της συντήρησής του, αλλά έχει και άμεση σχέση  με τη διατήρηση υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend