Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κινδυνεύω από κοπριές στην Αθηένου
Κινδυνεύω από κοπριές στην Αθηένου

Κινδυνεύω από κοπριές στην Αθηένου

Μετακόμισα σχετικά πρόσφατα στην Αθηένου και επειδή έχω αλλεργία στις κοπριές, πολύ φοβάμαι ότι θα υποχρεωθώ να μετακομίσω από εκεί, διότι πληροφορήθηκα ότι στον συγκεκριμένο δήμο, γεωργοί χρησιμοποιούν κοπριά στα χωράφια τους.
Μπορεί να μας πει κάποιος εάν λαμβάνονται μέτρα στη συγκεκριμένη περιοχή για ελεγχόμενη τουλάχιστον διαχείριση της κοπριάς ή εάν αφήνονται οι γεωργοί να τη μεταφέρουν και να την τοποθετούν στα χωράφια τους χωρίς οποιοδήποτε μέτρο προστασίας των κατοίκων της εκεί περιοχής;

Δήμος Μ. 

Ο Δήμος Αθηένου εξέδωσε σχετική με το πιο πάνω θέμα ανακοίνωση, την οποία εντοπίσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του.
Όπως διαβάζουμε σε αυτήν, η χρήση κοπριάς σε αγροτικά τεμάχια για σκοπούς λίπανσης, επιτρέπεται μόνον κατά την περίοδο 07 – 31 Οκτωβρίου 2019, και σε απόσταση μεγαλύτερη από 500 μέτρα εκατέρωθεν των κύριων δρόμων Αραδίππου – Αθηένου και Λευκωσίας – Λυμπιών – Αθηένου, υπό όρους.
Χρήση κοπριάς επιτρέπεται μόνο σε γεωργικά τεμάχια που βρίσκονται τουλάχιστον σε απόσταση 500 μ. από το όριο της οικιστικής περιοχής και εφόσον κατά τη μεταφορά της κοπριάς με καρότσες, γίνεται με τρόπο που να μη λερώνονται οι δρόμοι ή οι γύρω περιοχές.
Επιπλέον, ενσωμάτωση των αποβλήτων στο έδαφος πρέπει να γίνεται το αργότερο μέσα σε 24 ώρες μετά τη διάθεση/απόρριψή τους στο έδαφος και αυτό πρέπει να γίνεται με τρόπο και σε χρόνο που να μην επηρεάζονται οι ανέσεις της κατοικημένης περιοχής. Να λαμβάνεται υπόψη η κατεύθυνση του ανέμου.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend