Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Αισθητικής Αναβάθμισης Λάρνακας»
Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Αισθητικής Αναβάθμισης Λάρνακας»

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Αισθητικής Αναβάθμισης Λάρνακας»

Μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Αισθητικής Αναβάθμισης Λάρνακας», στην ιστορική πλατεία του Αγίου Λαζάρου, το υπό αναφορά πρόγραμμα επεκτείνεται στην παραπλήσια οδό Παύλου Βαλσαμάκη, που είναι ο δρόμος που ενώνει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, με την εκκλησία του Αγ. Λαζάρου, ενώ σύντομα θα εφαρμοστεί και στην περιοχή της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά.

Στα πλαίσια του προγράμματος, το οποίο τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σ’ εξέλιξη στην Π. Βαλσαμάκη, ήδη έχει αντικατασταθεί ένας μεγάλος αριθμός ακαλαίσθητων πινακίδων με ολοκαίνουργιες πινακίδες, που συνάδουν με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τον συμβουλευτικό οίκο Concept Cyprus, την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και το δήμο της πόλης.

Η αντικατάσταση όλων των ακαλαίσθητων πινακίδων στην οδό Π. Βαλσαμάκη πιστεύεται ότι θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, έχουν αποκατασταθεί οι προσόψεις των υποστατικών επί της εν λόγω οδού που συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη, ενώ αντικαταστάθηκαν, επίσης, τα σκίαστρα (τέντες) καταστημάτων που ήταν σε άσχημη κατάσταση. Η επόμενη εφαρμογή του προγράμματος «Αισθητικής Αναβάθμισης Λάρνακας», υπό την τοπική εταιρεία τουρισμού, θα αφορά την περιοχή των καλλιτεχνών στην παλιά τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης και συγκεκριμένα σε παρόδους της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά.

Πρόκειται για περιοχή όπου στεγάζονται οι εικαστικοί της Λάρνακας. Η εφαρμογή του προγράμματος στην συγκεκριμένη τοποθεσία αναμένεται να αρχίσει τους προσεχείς μήνες.

Για ΑμεΑ

————–

Στο μεταξύ, διεκόπησαν την Παρασκευή 9 Αυγούστου και για τις επόμενες δύο εβδομάδες οι εργασίες ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο αστικό εμπορικό κέντρο της Λάρνακας στα πλαίσια των έργων για διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Οι εργασίες θα επαναρχίσουν στις 26 Αυγούστου. Στους δρόμους που παραμένουν ημιτελείς λόγω των κατασκευαστικών έργων θα μπορούν να διακινούνται οι πεζοί.

Προς τούτο, ο Δήμος Λάρνακας προέβη ήδη σ’ όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ασφαλή διακίνησή τους. Θυμίζουμε, ότι είναι σ’ εξέλιξη η Α΄ φάση του έργου «Ανάπλαση οδών και Διευκόλυνση ΑμεΑ στο κέντρο της Λάρνακας».

Οι εργασίες αφορούν ανάπλαση δρόμων και πεζόδρομων στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμοι από ΑμεΑ.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την περιοχή περιμετρικά του μεγάλου τζαμιού παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο, τις οδούς Κλεάνθη Καλογερά, Μαυροϊδή, Αγίου Λαζάρου, Αρμενικής Εκκλησίας, Κορδικτώνος, Βασιλέως Ευαγόρου και τμήματος της οδού Ερμού.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend