Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δήμος Δρομολαξιάς–Μενεού:Εγκαινιάζεται «Πάρκο πεσόντων και δολοφονηθέντων»
Δήμος Δρομολαξιάς–Μενεού:Εγκαινιάζεται «Πάρκο πεσόντων και δολοφονηθέντων»

Δήμος Δρομολαξιάς–Μενεού:Εγκαινιάζεται «Πάρκο πεσόντων και δολοφονηθέντων»

Ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού θυμάται και τιμά όλους όσους υπερασπίστηκαν την πατρίδα εναντίον του Τούρκου εισβολέα το 1974, τελώντας μνημόσυνο προς τιμή των πεσόντων και εγκαινιάζοντας το «Πάρκο πεσόντων και δολοφονηθέντων» έργο μνήμης και τιμής των ηρωικώς πεσόντων και δολοφονηθέντων της Τουρκικής Εισβολής του 1974.

Με τη συμπλήρωση 45 χρόνων από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, η Πολιτεία καταδικάζει το έγκλημα, αποτίνει φόρο τιμής στους πεσόντες και διατρανώνει την αποφασιστικότητά της για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Σε όλες σχεδόν τις πόλεις οργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοούμενους.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, ώρα 8:30, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Δρομολαξιά. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος κ. Κύπρος Ανδρονίκου.

Ακολούθως, θα τελεστούν τα εγκαίνια του «Πάρκου πεσόντων και δολοφονηθέντων», τα οποία θα τελέσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, στις 10:00 π.μ. Επίσης, θα τελεσθεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του πάρκου. Το καλλιτεχνικό μέρος των εγκαινίων θα παρουσιάσουν οι μουσικοί Λάρκος Λάρκου και Ατύς.

 

Send this to a friend