Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε στον Μητροπολιτικό θρόνο Κιτίου τον μέχρι πρότινος Επίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο. Ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου έλαβε δεκαπέντε ψήφους και έγινε το νεότερο μέλος της Ιεράς Συνόδου.

Ακολούθως υπεγράφη από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη η πράξη εκλογής και το πλήθος αναφώνησε “Άξιος”

Βιογραφικό νέου Μητροπολίτη Κιτίου

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος γεννήθηκε στη Λάρνακα την 15ην Ιανουαρίου του 1969. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Το 1996 έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού και δύο χρόνια αργότερα, το 1998, χειροτονήθηκε ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο.

Το 2005 μεταβαίνει για μεταπτυχιακές σπουδές στο SOAS College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου όπου έλαβε τον τίτλο master of arts. Τον ίδιο χρόνο προχειρίζεται σε Αρχιμανδρίτη, από τον τέως Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο και τοποθετείται προϊστάμενος στον Καθεδρικό ναό του Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λονδίνο, μέχρι το τέλος του 2007.

Επιστρέφει στην Κύπρο και διορίζεται από την 1ην Ιανουαρίου 2008 Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου.

Την 11ην Σεπτεμβρίου 2008, μετά από εισήγηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, εξελέγη παμψηφεί από την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Κύπρου Χωρεπίσκοπος Αρσινόης. Η χειροτονία του εις Επίσκοπο έγινε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β τήν Κυριακή, 14η Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

 

Σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου    9:00 μ. μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λάρνακας 2019, έχουμε την Όπερα, «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι σε λιμπρέτο του Φελίτσε Ρομάνι, Artisti Orioni Soloists & Vocal Ensemble  και Orion Chamber Orchestra

Μαέστρος: Ματθαίος Λεγάκης

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ

Είσοδος €25 & €20. Προπώληση: www.tickethour.com.cy, ACS Courier, Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου.

 Με τη δημοφιλή, ρομαντική, κωμική όπερα του Ιταλού συνθέτη Gaetano Donizetti L’Elisir d’Amore (Το Ελιξίριο του Έρωτα) κλείνει την αυλαία του το Φεστιβάλ Λάρνακας 2019. Πρόκειται για μια από τις πιο γοητευτικές και μελωδικές όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου, αλλά και μια από τις αγαπημένες του κοινού της όπερας παγκοσμίως.

Η Orion Productions, σε συνεργασία με το Artisti Orioni Soloist & Vocal Ensemble  και την Orion Chamber Orchestra, παρουσιάζει τη διάσημη κωμική όπερα «Το Ελιξίριο του Έρωτα» (L’Elisir d’Amore) του Γκαετάνο Ντονιτσέττι σε λιμπρέτο του Φελίτσε Ρομάνι.

Το έργο αποτελείται από δύο πράξεις και το λιμπρέτο στην ιταλική έγραψε ο Felice Romani βασισμένο στο έργο του Eugène Scribe Le Philtre (1831). ‘Έκανε πρεμιέρα στο Teatro della Canobbiana, στο Μιλάνο στις 12 Μάιου 1832.

Η όπερα αυτή καθιέρωσε τον Donizetti στο είδος της κωμικής όπερας αφού ήταν αυτός που κατάφερε να εισαγάγει το συναισθηματικό στοιχείο στο είδος της κωμικής όπερας.

Στο έργο αυτό ο Donizetti έπλασε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου κυριαρχούν τα φωτεινά χρώματα και τα αγνά συναισθήματα, σε μια όπερα που μέχρι σήμερα επιτρέπει στον θεατή να φύγει με χαμόγελο αφού τα κωμικά στοιχεία διαδέχονται στιγμές συγκίνησης.

Η ταυτόχρονη οπτική μετάφραση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα θα γίνεται μέσω υποτίτλων.

L’Elisir d’Amore: Η υπόθεση

Η πλοκή διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό στην Ιταλία και αφορά τον έρωτα που αισθάνεται ο φτωχός χωρικός Νεμορίνο για την όμορφη, πλούσια και φιλάρεσκη Αντίνα η οποία φλερτάρει με τον λοχαγό Μπελκόρε. Ο Νεμορίνο πιστεύει ότι αν πιεί ένα μαγικό ελιξίριο εκείνη θα τον αγαπήσει. Ο πλανόδιος γιατρός Ντουλκαμάρα εκμεταλλεύεται την αφέλεια του Νεμορίνο και του πουλά ένα μπουκάλι κρασί Μπορντώ ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για ένα μαγικό ελιξίριο του έρωτα . Ο Νεμορίνο προκειμένου να βρει χρήματα για να αγοράσει το δήθεν ελιξίριο, κατατάσσεται στο στρατό. Όταν το μαθαίνει η Αντίνα πείθεται για τη δύναμη των αισθημάτων του, ομολογεί πως και εκείνη τον αγαπά και η ιστορία τους οδηγείται σε αίσιο τέλος.

 

Send this to a friend