Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στις 7 Αυγούστου θα απαντήσει η Αγγλίδα για την ψευδή καταγγελία της
Στις 7 Αυγούστου θα απαντήσει η Αγγλίδα για την ψευδή καταγγελία της

Στις 7 Αυγούστου θα απαντήσει η Αγγλίδα για την ψευδή καταγγελία της

Ούτε και σήμερα απαγγέλθηκε κατηγορία για δημόσια βλάβη εναντίον της 19χρονης Αγγλίδας, η οποία παραδέχθηκε σε κατάθεσή της ότι ψευδώς κατάγγειλε τους 12 νεαρούς Ισραηλινούς ότι την βίασαν ομαδικά.

Η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου ήταν ορισμένη για απαγγελία της κατηγορίας που αφορά δημόσια βλάβη και απάντηση της κατηγορούμενης, εάν παραδέχεται ή όχι την κατηγορία. Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης Ανδρέας Πιττάτζιης ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο, προκειμένου να μελετήσει όλο το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης και να συμβουλέψει την πελάτισσά του για την απάντηση που θα δώσει. Το αίτημα της υπεράσπισης έγινε αποδεκτό και ως εκ τούτου η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 7 Αυγούστου, οπόταν η νεαρή Βρετανίδα αναμένεται ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι. Μέχρι τότε η κοπέλα θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Η 19χρονη οδηγήθηκε στο δικαστήριο υπό τη συνοδεία ανδρών της ΜΜΑΔ. Είχε και πάλι καλυμμένο το πρόσωπο και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου σιωπηλή κι εμφανώς καταβεβλημένη.

Αγωγές μαμούθ!

————————-

Στο μεταξύ, για αγωγές εκατομμυρίων από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι αρχικά συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων για τον δήθεν ομαδικό βιασμό της 19χρονης, κάνει λόγο η αγγλική εφημερίδα Sun σε δημοσίευμά της. Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Yona Golub, ενός εκ των 12 Ισραηλινών, πρώην υπόπτων, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της 19χρονης, η οποία ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα. «Θα της κινήσουμε αγωγή για ψυχική βλάβη και λίβελο. Περπατώ στον δρόμο και ο κόσμος με φωνάζει βιαστή. Βρισκόμουν τυχαία μαζί με δύο φίλους μου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για την υπόθεση και με συνέλαβαν και μένα. Ήξερα ότι οι φίλοι μου βρίσκονταν στο δωμάτιο, αλλά εγώ δεν ήμουν, δεν ήξερα το κορίτσι. Ευτυχώς η αλήθεια έλαμψε και ο εφιάλτης έχει τελειώσει. Έχω περάσει δύσκολες ημέρες. Χάρηκα πολύ όταν άκουσα ότι θα με άφηναν ελεύθερο», συμπλήρωσε.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης κάποιων εκ των Ισραηλινών, Yaniv Habari και Nir Yaslovitzh, επιβεβαίωσαν ότι οι πελάτες τους θα κινηθούν νομικά εναντίον της νεαρής γυναίκας. Σε δηλώσεις του στη Sun ο Habari ανέφερε ότι οι πελάτες του θα προχωρήσουν δικαστικώς εναντίον της 19χρονης για τη ψευδή καταγγελία της, για κάθε μέρα και κάθε στιγμή που πέρασαν στα αστυνομικά κρατητήρια. «Οι αγωγές εναντίον της ετοιμάζονται από τους πελάτες μου, οι οποίοι νιώθουν πληγωμένοι από όλα όσα έχουν περάσει. Θα υποβάλουν μήνυση για απώλεια εισοδήματος, δυσφήμιση και για όσα δεινά τους προκάλεσαν οι ισχυρισμοί της», συμπλήρωσε.

Πάντως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η 19χρονη δεν κατάγεται από ευκατάστατη οικογένεια και ως εκ τούτου

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend