Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σ’ εξέλιξη τα κατασκευαστικά έργα για διευκόλυνση των ΑΜΕΑ στη Λάρνακα
Σ’ εξέλιξη τα κατασκευαστικά έργα για διευκόλυνση των ΑΜΕΑ στη Λάρνακα

Σ’ εξέλιξη τα κατασκευαστικά έργα για διευκόλυνση των ΑΜΕΑ στη Λάρνακα

Σε διευθετήσεις για την τροχαία κίνηση προβαίνει ο Δήμος Λάρνακας στο αστικό εμπορικό κέντρο της πόλης, εξαιτίας των κατασκευαστικών έργων που βρίσκονται σ’ εξέλιξη για διευκόλυνση των ΑμεΑ. Με το κλείσιμο της οδού Βασιλέως Ευαγόρου στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκολύνσεις ΑΜΕΑ στο κέντρο της Λάρνακας», η πρόσβαση στην οδό Γαλιλαίου για τα οχήματα που προέρχονται από τη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου (φώτα Ακρόπολης και Costa Coffee)  είναι πλέον πολύ δύσκολη, καθότι η επιτρεπόμενη πορεία από την οδό Ερμού οδηγεί σήμερα μέσω της οδού Κορδιγκτώνος δεξιά στην οδό Αρμενικής Εκκλησίας και στη συνέχεια προς Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση κι ενημερώνει το κοινό ότι για μετριασμό του προβλήματος και για μερική ικανοποίηση των παραπονούμενων καταστηματαρχών, στα πλαίσια της κυκλοφοριακής διαχείρισης του έργου, ζητήθηκε κι εξασφαλίστηκε η κατά νόμο συναίνεση του Αρχηγού Αστυνομίας για αντιστροφή της μονοδρόμησης του τμήματος της οδού Αρμενικής Εκκλησίας από τη συμβολή με την οδό Ζήνωνος Πιερίδη, μέχρι τη συμβολή με την οδό Κορδιγκτώνος, με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Ζήνωνος Πιερίδη, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 25 Ιουλίου.

«Με αυτή τη διευθέτηση, τα οχήματα με πορεία από τις οδούς Ερμού – Κορδιγκτώνος θα μπορούν στη συμβολή με την οδό Αρμενικής Εκκλησίας να κατευθύνονται δεξιά ή αριστερά αναλόγως του προορισμού τους. Η ρύθμιση θα υλοποιηθεί από τον εργολάβο του έργου και θα διαρκέσει όσο διάστημα θα βρίσκεται κλειστή για εκτέλεση εργασιών η οδός Βασιλέως Ευαγόρου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, απαντώντας στα παράπονα που ακούστηκαν από μερίδα καταστηματαρχών, ότι δηλαδή εκτελούνται έργα κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, ανέφερε ότι η όποια ταλαιπωρία είναι αναγκαίο κακό, διαβεβαιώνοντας πως οι κατασκευαστικές εργασίες σε κάθε δρόμο δεν θα υπερβαίνουν συνολικά τις έξι εβδομάδες. Ο κ.Βύρας ζήτησε την κατανόηση του κοινού για τα έργα που γίνονται με σκοπό την διευκόλυνση συνανθρώπων μας που έχουν κινητικά προβλήματα.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend