Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ To τελευταίο αντίο της Μarry Roze τελέστηκε στον Καθολικό ιερό ναό Τέρρα Σάντα στη Λάρνακα
To τελευταίο αντίο της Μarry Roze τελέστηκε στον Καθολικό ιερό ναό Τέρρα Σάντα στη Λάρνακα

To τελευταίο αντίο της Μarry Roze τελέστηκε στον Καθολικό ιερό ναό Τέρρα Σάντα στη Λάρνακα

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Απριλίου, όταν το φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό αποκάλυψε την σορό της 38χρονης Μarry Roze από τις Φιλιππίνες, η οποία εξαφανίστηκε μαζί με την 6χρονη κόρη της Σιέρρα τον Μαϊο του 2018. 
Ο εντοπισμός της σορού της άνοιξε και το μεγάλο κεφάλαιο της φρίκης που προκάλεσε ο πρώτος Κύπριος κατά συρροήν δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς. 103 ημέρες μετά τον εντοπισμό της, το απόγευμα στον Καθολικό ιερό ναό Τέρρα Σάντα στη Λάρνακα, τελέστηκε η κηδεία της.
Ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή τέθηκε επικεφαλής των ερευνών για τον εντοπισμό των σορών όλων των θυμάτων του Μεταξά, δεν θα μπορούσε ν’ απουσιάζει από το ύστατο χαίρε…
Η σορός της 6χρονης κόρης της Σιέρα μεταφέρθηκε ήδη για ταφή στη Ρουμανία, όπως ήταν η επιθυμία του πατέρα.
Νωρίτερα στην Λεμεσό, στον Καθολικό ιερό ναό Αγίας Αικατερίνης, τελέστηκε η κηδεία και της 29χρονης Μαρικάρ Βαλτέζ, επίσης από τις Φιλιππίνες, η οποία εξαφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Τραγική φιγούρα η μητέρα της. Το παρών του και σε αυτό το τελευταίο αντίο έδωσε ο διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.
Η Μαρικάρ, μητέρα επίσης ενός ανήλικου παιδιού, ήταν το 3ο θύμα του 35χρονου ίλαρχου. Μετά από 51 ημέρες επίμονων ερευνών και προσπαθειών των δυτών της Brasal, στην Κόκκινη Λίμνη, η ταξιδιωτική βαλίτσα με τη σορό της Μαρικάρ, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τον δύτη Χαράλαμπο Ομήρου στις 4 περασμένου Ιουνίου.
Οι σοροί της Μαρικάρ Βαλτέζ και της Μarry Roze θα αναχωρήσουν από την Κύπρο αύριο για να οδηγηθούν πλέον στην τελευταία τους κατοικία στην πατρίδα τους, στις Φιλιππίνες.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend