Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λειτουργεί Πράσινο Σημείο στη Λάρνακα
Λειτουργεί Πράσινο Σημείο στη Λάρνακα

Λειτουργεί Πράσινο Σημείο στη Λάρνακα

Να αμβλύνει, ως ένα βαθμό, το σοβαρό πρόβλημα που παρατηρείται με την διαχείριση των απορριμμάτων στοχεύει ο Δήμος Λάρνακας, ο οποίος λειτούργησε πρόσφατα, σε προσωρινή βάση, Πράσινο Σημείο στην περιοχή Μακένζι, πλησίον της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου. Η λειτουργία του Πράσινου Σημείου αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Λάρνακας, καθότι ανταποκρίνεται στη νομοθεσία και στις αρχές της Ε.Ε. για ανακύκλωση και κυκλική οικονομία.

Οι δημότες καλούνται να συνεργάζονται με το προσωπικό διαχείρισης του Πράσινου Σημείου και να τοποθετηθούν τα απόβλητά τους στον χώρο που θα τους υποδεικνύεται, με στόχο την αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή τους.

Στο Πράσινο Σημείο του Δήμου Λάρνακας οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν πράσινα απόβλητα κήπου, ξυλεία, έπιπλα, μέταλλα, χαρτί και χαρτόκουτα, πλαστικά μπουκάλια, γυάλινες συσκευασίες, ρουχισμό, ηλεκτρικές συσκευές, τηγανέλαια, οικιακές μπαταρίες και λαμπτήρες.

Να σημειωθεί, ότι για τα υλικά που προέρχονται από τα νοικοκυριά δεν υπάρχει χρέωση. Σε περίπτωση, όμως, που κάποιος δημότης επιθυμεί μεταφορά υλικών από την οικία του προς το Πράσινο Σημείο από συνεργείο του δήμου, οι χρεώσεις κυμαίνονται από 5 έως 90 ευρώ, ανάλογα με τον όγκο των αντικειμένων. Αντίθετα, δεν γίνεται παραλαβή υλικών – στερεών αποβλήτων από εμπορικές δραστηριότητες, εργολήπτες, βιομηχανίες ή άλλους επαγγελματικούς φορείς.

Οι πληρωμές γίνονται στα γραφεία του Τμήματος Κήπων και Πάρκων (έναντι παλιάς παγομηχανής) ή στο Τμήμα Καθαριότητας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend