Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Τι είναι αυτή η νέα μόδα με τα κουκούτσια των φρούτων;
Τι είναι αυτή η νέα μόδα με τα κουκούτσια των φρούτων;

Τι είναι αυτή η νέα μόδα με τα κουκούτσια των φρούτων;

Το έχεις παρατηρήσει;

Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες στο διαδίκτυο προσπαθεί να παρακινήσει τον κόσμο στον να μην πετάει τα κουκούτσια και τους σπόρους, από τα φρούτα που τρώει, στα σκουπίδια αλλά να τα αξιοποιήσει διαφορετικά.

Ο Γιώργος Πέτρου, ο οποίος ανάρτησε την φωτογραφία, παρακαλεί όλους εμάς να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να βοηθήσουμε ο κάθε ένας με τον τρόπο του στο να γεμίσει και πάλι ο τόπος μας με δέντρα και λουλούδια.

«Σας παρακαλώ πολύ, αν τρώτε φρούτα, μην πετάτε τους σπόρους και τον πυρήνα τους, αφήστε τους να στεγνώσουν και κρατήστε τους σε μια σακουλιτσα ή σε μια τσαντούλα στο αυτοκίνητο σας. Όταν βγείτε έξω στο δρόμο πετάξτε τους έξω από το παράθυρο σε σημεία όπου δεν υπάρχουν δέντρα… Οπουδήποτε.

Τουλάχιστον έναν σπόρο πετάξτε και μετά ξεχάστε τον. Θα φροντίσει η μητέρα φύση γι’ αυτόν. Στην Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και άλλες ασιατικές χώρες έχουν αποδεχθεί αυτή την ιδέα και τώρα έχουν παντού φρούτα.

Αυτό κάνουν στο The Old Park Project στην Πτολεμαΐδα της Ελλάδας, αλλά και πολλοί άλλοι. Πετάμε όλα τα κουκούτσια ξανά εκεί που ανήκουν στο ΧΩΜΑ και ΠΟΤΕ στους πλαστικούς κάδους. Θα δείτε και μόνοι σας το κουκούτσι που πετάξατε πριν 3 χρόνια να βγάζει καρπούς και αυτόματα θα το αγαπήσετε σαν δικό σας δημιούργημα».

Τι λέτε, δεν θα ήταν ωραία να το κάναμε όλο αυτό μόδα;

Send this to a friend