Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Καμίνι» και σήμερα η Κύπρος, στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
«Καμίνι» και σήμερα η Κύπρος, στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

«Καμίνι» και σήμερα η Κύπρος, στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε για σήμερα Τετάρτη το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε την Τρίτη το απόγευμα και έχει ισχύ από σήμερα στις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Με βάση την πρόγνωση, η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στους 32 στα ψηλότερα ορεινά.

Λόγω των ψηλών θερμοκρασιών, καλείται το κοινό και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως βρέφη, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, εγκυμονούσες και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, να:
  • Αποφεύγουν τη συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, καθώς και την άσκοπη διακίνηση και τη βαριά σωματική άσκηση.
  • Προτιμούν ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά ηλίου, εάν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο.
  • Αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών και να καταναλώνουν ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς.
  • Καταναλώνουν άφθονες ποσότητες νερού.
Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 32 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηµατιστούν τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Πέµπτη ενώ για την Παρασκευή και το Σάββατο θα
σηµειωθεί πτώση και θα κυµανθεί κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.
Πηγή: philenews

Send this to a friend