Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πράσινο για τον πύργο Κίτιον
Πράσινο για τον πύργο Κίτιον

Πράσινο για τον πύργο Κίτιον

Σημαντική εξέλιξη θεωρείται η έγκριση από την Περιβαλλοντική Αρχή της αίτησης της εταιρείας QN Developing Ltd για κατασκευή πολυώροφου κτηρίου με πολυτελή διαμερίσματα, ύψους περίπου 92 μέτρων, στο κέντρο της Λάρνακας.

Πρόκειται για το QN Kition, το οποίο θα κτιστεί στο οικόπεδο όπου λειτουργούσε τις προηγούμενες δεκαετίες το ιστορικό ξενοδοχείο Κίτιον, στη συμβολή της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου με την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών, απέναντι από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό της πόλης.

Ο πύργος Κίτιον θα ανεγερθεί σε μια νευραλγική θέση, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας. Θα κατασκευαστεί σε τεμάχιο μ’ εμβαδόν 1.608τ.μ. Το εντυπωσιακό αυτό έργο θα αποτελείται από 22 ορόφους, πλέον του ισογείου, τρία επίπεδα υπόγειων ορόφων και του επιπέδου της οροφής. Το εμβαδόν του κτιρίου που μετρά στον συντελεστή δόμησης ανέρχεται στα 8.737 τ.μ. Στο οικιστικό μέρος του πύργου Κίτιον θα περιλαμβάνονται 50 διαμερίσματα, τα οποία θα βρίσκονται από τον 4ο μέχρι τον 9ο όροφο και από τον 15ο μέχρι τον 22ο όροφο. Στο ισόγειο και τους υπόλοιπους ορόφους θα υπάρχουν καταστήματα, εκθεσιακοί χώροι, εστιατόριο, καφετέρια, γυμναστήριο, κέντρο ευεξίας, πισίνα, και λέσχη μελών, ενώ στα τρία υπόγεια επίπεδα θα λειτουργεί χώρος στάθμευσης χωρητικότητας περίπου 200 αυτοκινήτων. Το κτήριο θα είναι μεταλλικής κατασκευής.

Απομένει η πολεοδομική

————————————-

Μετά την θετική εξέλιξη με την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής, απομένει η έκδοση της πολεοδομικής και της οικοδομικής άδειας από το Δήμο Λάρνακας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες. Οι υπό αναφορά άδειες, ωστόσο, θ’ αργήσουν να εκδοθούν, καθότι είναι γνωστό πως το τελευταίο διάστημα έχουν «παγώσει» οι μεγάλες αναπτύξεις στη Λάρνακα μετά την πρόσφατη ακύρωση του Τοπικού Σχεδίου του 2013 από το Διοικητικό Δικαστήριο, γεγονός που καθιστά ενεργό το προηγούμενο Τοπικό Σχέδιο του 2006.

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως υπολογίζει ότι η αναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας του 2013 θα γίνει σ’ ένα περίπου τρίμηνο (Οκτώβριο – Νοέμβριο), ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο. Ως εκ τούτου, όλες οι αιτήσεις για έκδοση πολεοδομικών αδειών που εκκρεμούν τη δεδομένη στιγμή στο Δήμο Λάρνακας δεν μπορούν να εγκριθούν, κάτι που σημαίνει ότι θα καθυστερήσουν όλες οι μεγάλες αναπτύξεις που προγραμματίζονται στην πόλη, όπως ξενοδοχεία, πολυκατοικίες κτλ. Υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, οι ιθύνοντες της εταιρείας QN Developing ευελπιστούν ότι θα έχουν την πολεοδομική άδεια μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend