Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σημαντική εξέλιξη θεωρείται η έγκριση από την Περιβαλλοντική Αρχή της αίτησης της εταιρείας QN Developing Ltd για κατασκευή πολυώροφου κτηρίου με πολυτελή διαμερίσματα, ύψους περίπου 92 μέτρων, στο κέντρο της Λάρνακας.

Πρόκειται για το QN Kition, το οποίο θα κτιστεί στο οικόπεδο όπου λειτουργούσε τις προηγούμενες δεκαετίες το ιστορικό ξενοδοχείο Κίτιον, στη συμβολή της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου με την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών, απέναντι από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό της πόλης.

Ο πύργος Κίτιον θα ανεγερθεί σε μια νευραλγική θέση, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας. Θα κατασκευαστεί σε τεμάχιο μ’ εμβαδόν 1.608τ.μ. Το εντυπωσιακό αυτό έργο θα αποτελείται από 22 ορόφους, πλέον του ισογείου, τρία επίπεδα υπόγειων ορόφων και του επιπέδου της οροφής. Το εμβαδόν του κτιρίου που μετρά στον συντελεστή δόμησης ανέρχεται στα 8.737 τ.μ. Στο οικιστικό μέρος του πύργου Κίτιον θα περιλαμβάνονται 50 διαμερίσματα, τα οποία θα βρίσκονται από τον 4ο μέχρι τον 9ο όροφο και από τον 15ο μέχρι τον 22ο όροφο. Στο ισόγειο και τους υπόλοιπους ορόφους θα υπάρχουν καταστήματα, εκθεσιακοί χώροι, εστιατόριο, καφετέρια, γυμναστήριο, κέντρο ευεξίας, πισίνα, και λέσχη μελών, ενώ στα τρία υπόγεια επίπεδα θα λειτουργεί χώρος στάθμευσης χωρητικότητας περίπου 200 αυτοκινήτων. Το κτήριο θα είναι μεταλλικής κατασκευής.

Μετά την θετική εξέλιξη με την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής, απομένει η έκδοση της πολεοδομικής και της οικοδομικής άδειας από το Δήμο Λάρνακας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες. Οι υπό αναφορά άδειες, ωστόσο, θ’ αργήσουν να εκδοθούν, καθότι είναι γνωστό πως το τελευταίο διάστημα έχουν «παγώσει» οι μεγάλες αναπτύξεις στη Λάρνακα μετά την πρόσφατη ακύρωση του Τοπικού Σχεδίου του 2013 από το Διοικητικό Δικαστήριο, γεγονός που καθιστά ενεργό το προηγούμενο Τοπικό Σχέδιο του 2006.

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως υπολογίζει ότι η αναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας του 2013 θα γίνει σ’ ένα περίπου τρίμηνο (Οκτώβριο – Νοέμβριο), ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο. Ως εκ τούτου, όλες οι αιτήσεις για έκδοση πολεοδομικών αδειών που εκκρεμούν τη δεδομένη στιγμή στο Δήμο Λάρνακας δεν μπορούν να εγκριθούν, κάτι που σημαίνει ότι θα καθυστερήσουν όλες οι μεγάλες αναπτύξεις που προγραμματίζονται στην πόλη, όπως ξενοδοχεία, πολυκατοικίες κτλ. Υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, οι ιθύνοντες της εταιρείας QN Developing ευελπιστούν ότι θα έχουν την πολεοδομική άδεια μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

 

Ο τομέας της καθαριότητας, του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα σημαντικοί  για κάθε σύγχρονη πόλη. Έτσι, ο Δήμος Λάρνακας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος όσο αφορά θέματα περιβάλλοντος, δημιουργεί νέους χώρους πρασίνου στην πόλη.

Το Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση σε νέο χώρο επί  της οδού Γόρδιου Δεσμού (περιοχή υπεραγοράς Alpha Mega) και συγκεκριμένα φυτεύτηκαν 35 δέντρα (6 διαφορετικά είδη). Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε εθελοντικά από την Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας.

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων  της πόλης, σε ευχάριστες διαδρομές αλλά και σε πνεύμονες πρασίνου και θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία της πόλης.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τους πολίτες ότι συνεργεία του Δήμου έπιασαν δουλειά για καθαρισμό της παραλίας Μακένζυ από νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμος συνεχίζει την εκστρατεία καθαρισμού των παραλιών της πόλης μας και μετά από τις παραλίες των Φοινικούδων και του Καστέλα σειρά έπιασε και αυτό του Μακένζυ.

Ο Δήμος Λάρνακας επισημαίνει ότι η θάλασσα και η ακτή είναι ένα ζωντανό και σημαντικό κομμάτι του οικοσυστήματος μας και πρέπει να αγαπούμε και να φροντίζουμε τις θάλασσες μας για να προστατεύουμε την ποιότητα της δικής μας ζωής.

 

Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 8.30 μ.μ.,  ο Θεατρικός Όμιλος Κοντεατών και Φίλων «Τέρψις», θα παρουσιάσει το έργο του Ρομπέρ Τομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται», στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος».

 

Επίσης σήμερα στις 9:00 μ. μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λάρνακας, έχουμε την Κωμωδία «Ο Βαφτιστικός της Κυρίας» των Μορίς Ενεκέν, Πιέρ Βέμπερ, Χένρι ντε Γκορς. Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας. Είσοδος €20 & €15

Προπώληση: www.tickethour.com.cy, ACS Courier, Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου.

 

«Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ»

των Maurice Hennequin, Pierre Veber και Henry de Gorsse με τον ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ

 

Πρόκειται για τη γνωστή γαλλική φάρσα στην οποία στηρίχτηκε ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης για να γράψει τον «Βαφτιστικό» που θεωρείται η δημοφιλέστερη Ελληνική οπερέτα όλων των εποχών  και ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1917 με πρωταγωνιστές την Κυβέλη και τον Αιμίλιο Βεάκη.

Ένας ζωηρός βαφτιστικός ερωτεύεται από φωτογραφία την όμορφη νονά του που έχει να τον δει από τότε που τον βάφτισε! Είναι όμως ο αληθινός βαφτιστικός ή κάποιος άλλος συμπολεμιστής του στο μέτωπο, που έχει βάλει στο μάτι την παντρεμένη γυναίκα; Τι θα πει ο άντρας της όταν τους πιάσει στα πράσα; Και ακόμη περισσότερο πώς θα δικαιολογηθούν στον αυστηρό συνταγματάρχη θείο όταν εκείνος μπουκάρει ξαφνικά, ανεμίζοντας με μανία την σημαία της ηθικής;

Με φόντο τους Βαλκανικούς πολέμους ο «Βαφτιστικός της Κυρίας» υπόσχεται τρελές φαρσικές καταστάσεις, συνεχείς ανατροπές και ξέφρενο γέλιο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Ρώμας, Σωτήρης Καλυβάτσης, Θεοφανία Παπαθωμά, Κατερίνα Τσάβαλου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης, Εύη Κολιούλη

Στον ρόλο του «Βαφτιστικού»: Όθων Μεταξάς

Μετάφραση / διασκευή / σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας

Σκηνικά / κουστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Φωτισμοί: Δημήτρης Αποστόλου

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος

Παραγωγή: Στράτος Μαρκίδης

 

Send this to a friend