Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 Έξω από τα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας μεταφέρονται σήμερα τα επ’ αόριστο απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων Ζήνων Λάρνακας. Η πρόθεση της εταιρείας να περικόψει κατά το ήμισυ τους μισθούς Ιουνίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τους οδηγούς, οι οποίοι από χθες το πρωί σήκωσαν τα χειρόφρενα. Η συνέλευση του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε χθες αποφάσισε κλιμάκωση των μέτρων και σήμερα οι εργαζόμενοι μαζί με τους εκπροσώπους των συντεχνιών τους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10.30 π.μ έξω από το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Ακολούθως θα πορευτούν προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Πρόθεση των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ είναι να ζητήσουν συναντήσεις με τις δύο υπουργούς, ώστε να στείλουν το μήνυμα προς την κυβέρνηση αλλά και προς την εταιρεία να αφήσουν τους εργαζόμενους έξω από τις οικονομικές διαφορές τους.

Από πλευράς κυβέρνησης, η υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε ότι το υπουργείο έχει υλοποιήσει πλήρως τις υποχρεώσεις του προς την εταιρεία, υποδεικνύοντας ότι η Ζήνων έχει υποχρέωση να καταβάλει άμεσα τους μισθούς και να μην επικαλείται δικαιολογίες.

 

Ένοχο στην κατηγορία της απόπειρας φόνου του ομοχώριού του Μιχάλη Βασιλείου, έκρινε χθες το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, 25 χρόνων, από τον Μαζωτό, ο οποίος, σύμφωνα με το νόμο, κινδυνεύει πλέον να καταδικαστεί σε πολυετή ποινή φυλάκισης.

 Έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία στην οποία κατέθεσε ένας μεγάλος αριθμός μαρτύρων, το Κακουργιοδικείο έκρινε τον 25χρονο ένοχο και στις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, της απόπειρας φόνου, της μαχαιροφορίας και για απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις.

Η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου 2016, έξω από το καφενείο «Πλατεία», στο Μαζωτό.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 12 Ιουλίου για τις τελικές αγορεύσεις της υπεράσπισης. Ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση.

 

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένας τελωνειακός υπάλληλος, από τη Λευκωσία, ο οποίος φέρεται να έκανε «τα στραβά μάτια» προκειμένου να εισαχθούν στην Κύπρο μεγάλες ποσότητες αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Τα δύο άτομα, σε συνεννόηση με 38χρονο τελωνειακό υπάλληλο, πέρασαν από το σημείο ελέγχου αδασμολόγητων ειδών χωρίς να ελεγχθούν… Ωστόσο, μέλη της Αστυνομίας σταμάτησαν για έλεγχο τους δύο υπόπτους και σ’ έρευνα που έγινε στις αποσκευές τους εντοπίστηκαν 17 κιλά καπνού που χρησιμοποιείται σε ναργιλέδες και 1.200 τσιγάρα. Λίγο αργότερα έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας και 55χρονος, επίσης από τη Λεμεσό,  ο οποίος και συνελήφθη μαζί με τα άλλα τρία άτομα. Και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος και άλλα αδικήματα που σχετίζονται με κατοχή αδασμολόγητων προϊόντων και δόλια αποφυγή καταβολής δασμών.

Ο τελωνειακός υπάλληλος αντιμετωπίζει, επίσης, αδικήματα που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος. Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα κράτησης.

 

Σήμερα στις 9:00 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, έχουμε την θεατρική μουσική παράσταση «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

 

Και τέλος στις 8.30 το βράδυ στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αραδίππου θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση  του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται  ψεύτης». 

Send this to a friend