Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στη μέση έμειναν οι εργασίες του αποχετευτικού στη Βεργίνα Λάρνακας
Στη μέση έμειναν οι εργασίες του αποχετευτικού στη Βεργίνα Λάρνακας

Στη μέση έμειναν οι εργασίες του αποχετευτικού στη Βεργίνα Λάρνακας

Ακόμα ένα συμβόλαιο στο πλαίσιο της Β΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας τερματίζεται με απόφαση του ΣΑΛ. Μετά το C12, που τερματίστηκε τον περασμένο χειμώνα μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στις περιοχές Χρυσοπολίτισσας – Μητρόπολης εξαιτίας των πολλών αρχαίων, τερματίζεται και το συμβόλαιο C21, το οποίο καλύπτει την περιοχή Βεργίνας, γύρω από το νέο ΓΣΖ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, το Συμβούλιο Αποχοτεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) έχει ήδη αποφασίσει να τερματίσει το συγκεκριμένο συμβόλαιο με τον εργολάβο, καθότι έχουν παρατηρηθεί σοβαρές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων.

Οι εργασίες για το εν λόγω συμβόλαιο ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν θα έπρεπε να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες, δηλαδή σε τρεις μήνες από σήμερα. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι πολύ μεγάλες και θεωρείται αδύνατο πλέον να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Ως εκ τούτου, το ΣΑΛ προχωρεί στον τερματισμό του συμβολαίου με τον εργολάβο και πρόθεσή του είναι να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για την υπό αναφορά περιοχή άμεσα, με στόχο οι εργασίες να επαναρχίσουν με νέο εργολάβο μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το συμβόλαιο προνοεί εγκατάσταση αγωγών λυμάτων σε μια έκταση περίπου 12 χιλιομέτρων.

Τη δεδομένη στιγμή οι εργασίες παραμένουν ημιτελείς… Σε μια άλλη εξέλιξη, έτοιμα είναι τα έγγραφα προσφορών για το συμβόλαιο που αφορά τα έργα στις πολύπαθες, ελέω αρχαιολογικών ευρημάτων, περιοχές Χρυσοπολίτισσας και Μητρόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα έγγραφα ήδη έχουν σταλεί στον Γενικό Ελεγκτή και στο Γενικό Λογιστήριο για τυχόν σχόλια.

Η εκτίμηση που υπάρχει στο ΣΑΛ είναι ότι μέχρι το τέλη Ιουλίου θα γίνει η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Παράλληλα, αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την μελέτη της Γ΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, η οποία θα περιλαμβάνει το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κιτίου και Περβολιών. Και σ’ αυτή την φάση, ο Δήμος Αραδίππου παραμένει εκτός…

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend