Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανοικτός καλλιτεχνικός διαγωνισμός για ανέγερση μνημείου πεσόντων από κοινότητα Ξυλοφάγου
Ανοικτός καλλιτεχνικός διαγωνισμός για ανέγερση μνημείου πεσόντων από κοινότητα Ξυλοφάγου

Ανοικτός καλλιτεχνικός διαγωνισμός για ανέγερση μνημείου πεσόντων από κοινότητα Ξυλοφάγου

Ανοικτό καλλιτεχνικό διαγωνισμό για την ανέγερση Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων του 1964  και της τουρκικής εισβολής του 1974 προκηρύσσει η κοινότητα η  Ξυλοφάγου.

Το μνημείο θα είναι μόνιμα εγκατεστημένο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία της κοινότητας, στην περιοχή Πλατεία Ηρώων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ), «ο παρών διαγωνισμός είναι ανοικτός σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, ή ομάδες καλλιτεχνών, που είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή διαμένουν μόνιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Σε περίπτωση που ο διαγωνιζόμενος είναι ομάδα καλλιτεχνών, θα πρέπει να καθορίζεται ένα πρόσωπο ως εκπρόσωπος των υπολοίπων, με το οποίο η κριτική επιτροπή θα μπορεί να συνδιαλέγεται.

Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος θα πρέπει να παραδίδουν το σκεπτικό της πρότασής τους σε φάκελο μαζί με μακέτα του έργου, ανώνυμα. Στη θέση του ονόματος θα βάζουν ένα δικό τους κωδικό αριθμό ο οποίος θα αναγράφεται τόσο στο φάκελο όσο και στη μακέτα. Ο ίδιος κωδικός θα μπει και σε ένα άλλο μικρότερο φάκελο στον οποίο   θα εσωκλείεται το όνομά του καλλιτέχνη  και όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας του.

Οι καλλιτεχνικές προτάσεις θα πρέπει να παραδοθούν στο γραφείο του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2019.

Στον διαγωνισμό θα δοθούν τρία βραβεία: Πρώτο βραβείο, ποσό των €146,000 στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και τα κατασκευαστικά του έργου, Δεύτερο βραβείο, ποσό των €2000 και Τρίτο βραβείο, ποσό των €1000.

Τα έργα θα κρίνει πενταμελής καλλιτεχνική επιτροπή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Send this to a friend