Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έργα για ανάδειξη των αλυκών στη Λάρνακα
Έργα για ανάδειξη των αλυκών στη Λάρνακα

Έργα για ανάδειξη των αλυκών στη Λάρνακα

Η περαιτέρω ανάδειξη των αλυκών Λάρνακας και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας του κοινού, ντόπιων και ξένων επισκεπτών, κατά τρόπο, που να διασφαλίζεται ο οικολογικός και περιβαλλοντικός τους πλούτος, ήταν το θέμα συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στην οποία παρακάθισαν ο Κώστας Καδής, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και αρμόδιοι λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας, του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Τμήματος Δασών.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν για επίτευξη των πιο πάνω σκοπών. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε όπως γίνει ποιοτική αναβάθμιση και ολοκλήρωση του μονοπατιού της φύσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο και συνεχές μονοπάτι περιμετρικά της μεγάλης λίμνης της αλυκής και παράλληλα να δημιουργηθούν τα κατάλληλα παρατηρητήρια.

Αποφασίστηκε, επίσης, η υιοθέτηση μέτρων για προστασία του υδροβιότοπου από τα άτομα που εισέρχονται εντός της λίμνης τις πλείστες περιπτώσεις για να φωτογραφίσουν από κοντά τα αποδημητικά πουλιά. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας Περιβαλλοντικού Κέντρου, για το οποίο, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, υπάρχουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend