Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φρένο στις παράνομες επεμβάσεις στο Μακένζυ έβαλε ο Δήμος Λάρνακας
Φρένο στις παράνομες επεμβάσεις στο Μακένζυ έβαλε ο Δήμος Λάρνακας

Φρένο στις παράνομες επεμβάσεις στο Μακένζυ έβαλε ο Δήμος Λάρνακας

Σταμάτησαν οι εργασίες ανέγερσης πολυτελούς εστιατορίου και τουριστικών διαμερισμάτων, επί της παραλίας στην περιοχή Μακένζυ (πρώην κέντρο Ku De Ta).

Ο Δήμος Λάρνακας εξασφάλισε δικαστικό διάταγμα τερματισμού των παράνομων εργασιών που γινόντουσαν στην ακτή και πλέον τ’ όλο θέμα παραπέμφθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων και του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας εξήγησε ότι, το διάταγμα τερματισμού των εργασιών εξασφαλίστηκε, διότι η πολεοδομική άδεια που αρχικά είχε εξασφαλίσει ο ξένος επενδυτής, για την προγραμματισμένη ανάπτυξη, αφορούσε μόνο την ανακαίνιση του παλιού κτιρίου που προϋπήρχε στην ίδια τοποθεσία. Αντίθετα, ο επενδυτής κατεδάφισε το παλιό υποστατικό κι έκτισε καινούργιο κτίριο κατά παράβαση της πολεοδομικής άδειας που είχε και κατά παράβαση του νόμου για προστασία των παραλιών, καθότι το υπό αναφορά ακίνητο εμπίπτει στη ζώνη προστασίας της παραλίας.

Ο κ.Βύρας είπε ότι μετά την εξέλιξη αυτή ο επενδυτής έχει καταθέσει στο δημαρχείο άδεια κατά παρέκκλιση του τοπικού σχεδίου.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Λάρνακας παρέπεμψε τ’ όλο ζήτημα, με απόψεις, στο Συμβούλιο Παρεκκλίσεων, το οποίο με τη σειρά του αναμένεται να το παραπέμψει, με εισήγηση, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα πάρει και την τελική απόφαση. «Προς το παρών οι όποιες εργασίες πάνω στην παραλία έχουν σταματήσει εν αναμονή της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου», συμπλήρωσε ο Α. Βύρας.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος

Για το θέμα του πρώην κέντρου Ku De Ta ασχολήθηκε και το Τμήμα Περιβάλλοντος, το οποίο υποστήριξε ότι όλες οι κατασκευές που έγιναν εδώ και τρία χρόνια στην περιοχή ήταν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

Όπως αναφέρουν σ’ επιστολή που απέστειλαν από κοινού στην ιστοσελίδα μας, τα τμήματα Περιβάλλοντος και Αλιείας εμφανίζονται κάθετα αντίθετα στη νομιμοποίηση των κατασκευών και των επεμβάσεων εντός της παραλίας και της θάλασσας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι κατασκευές και οι επεμβάσεις που έγιναν εντός της ακτής έχουν αποστερήσει την ελεύθερη διέλευση των λουομένων στη παραλία.
ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend