Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αν είσαι άνεργη μητέρα στην Κύπρο, μεταξύ 15-29 ετών, υπάρχει κάτι που σε ενδιαφέρει
Αν είσαι άνεργη μητέρα στην Κύπρο, μεταξύ 15-29 ετών, υπάρχει κάτι που σε ενδιαφέρει

Αν είσαι άνεργη μητέρα στην Κύπρο, μεταξύ 15-29 ετών, υπάρχει κάτι που σε ενδιαφέρει

Σε μία προσπάθεια ενδυνάμωσης και στήριξης των γυναικών, οι οποίες έχουν γίνει μητέρες και αγωνίζονται να φέρουν εις πέρας τους πολλαπλούς ρόλους που τους επιβάλλει η κοινωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε ένα πρόγραμμα το οποίο επιδιώκει να στηρίξει όλες αυτές τις γυναίκες δίνοντάς του τα εχέγγυα να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις.

Το πρόγραμμα Mommypreneurs, το οποίο συγχρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και τη Νορβηγία, υλοποιείται και στην Κύπρο από την εταιρεία Kalys Solutions

Μέσω του προγράμματος, 150 άνεργες μητέρες 15 με 29 ετών, θα επιλεγούν για να εκπαιδευτούν σε επιχειρηματικές και ψηφιακές δεξιότητες ηλεκτρονικού εμπορίου και σχεδιασμού ιστοσελίδων, με σκοπό να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας ή και να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μητέρων, αφού κατά τη διάρκεια τις δίμηνης εκπαίδευσης, που θα προσφέρεται δωρεάν, οι μητέρες θα μπορούν να φέρουν τα παιδιά τους μαζί τους.

Στους χώρους εκπαίδευσης, θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και ειδικοί προσοντούχοι παιδαγωγοί, οι οποίοι θα επιμελούνται την φροντίδα, φύλαξη και διασκέδαση των παιδιών.

Το πρόγραμμα με τίτλο Mommypreneurs θα δώσει την ευκαιρία σε:

– 50 άνεργες μητέρες να εκπαιδευτούν σε επιχειρηματικές δεξιότητες

– 100 άνεργες μητέρες να εκπαιδευτούν σε ψηφιακές δεξιότητες (web design & e-commerce)

Ακολούθως, οι εκπαιδευόμενες θα έρθουν σε επαφή με εργοδοτικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις και δράσεις που υποστηρίζουν την επιχειρηματική ανάπτυξη, με σκοπό να ξεκινήσουν το δικό τους όνειρο και να χαράξουν τη δική τους πορεία.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Μέχρι τότε μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22356935.

Send this to a friend