Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εκποίηση τριών κατοικιών και μικρής επιχείρησης στη Λάρνακα
Εκποίηση τριών κατοικιών και μικρής επιχείρησης στη Λάρνακα

Εκποίηση τριών κατοικιών και μικρής επιχείρησης στη Λάρνακα

Άρχισαν τα όργανα με τις εκποιήσεις στη Λάρνακα και στο σφυρί βγαίνουν τρεις κατοικίες και μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οδό Ζακύνθου.

Από νωρίς χθες το πρωί έσπευσαν στο μέρος μέλη του τοπικού Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις πραγματοποιώντας ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, σε μια προσπάθεια ν’ αποτρέψουν την εκποίηση των υποστατικών και να τεθεί μπλόκο στο ξεσπίτωμα των επηρεαζόμενων οικογενειών.

Η συντονίστρια του Κινήματος Κατά των Εκποιήσεων στη Λάρνακα, Ευγενία Μωϋσέως, δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή θα έπρεπε να είχε πάρει αναστολή από το δικαστήριο, επειδή, όπως είπε, δεν επιδόθηκαν σωστά οι επιστολές, ενώ παράλληλα εκκρεμεί και δικαστική απόφαση από την αγωγή που κίνησε η οικογένεια.

Όπως εξήγησε, εκποιούνται συνολικά τρεις κατοικίες, των γονιών και των δύο θυγατέρων τους καθώς και η μικρομεσαία οικογενειακή τους επιχείρηση με βαπτιστικά είδη, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου. «Αυτό που ζητούμε είναι η αναστολή της εκποίησης. Θα προσπαθήσουμε ν’ αποτρέψουμε την είσοδο οποιονδήποτε επίδοξων αγοραστών στα υποστατικά, έτσι ώστε η οικογένεια να κερδίσει χρόνο. Η οικογένεια κατέθεσε προτάσεις την περασμένη εβδομάδα μέσω του δικηγόρου της, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από την τράπεζα», σημείωσε η κ.Μωυσέως.

Η ΠΟΒΕΚ

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης, ο οποίος επίσης παρευρέθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, είπε ότι η οργάνωσή του τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της εξεύρεσης συγκεκριμένων λύσεων στο θέμα των εκποιήσεων της επαγγελματικής στέγης και της πρώτης κατοικίας, η οποία πολλές φορές είναι υποθήκη για την επαγγελματική στέγη. «Η μικρή επαγγελματική στέγη είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Χωρίς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η οικονομία μας σε λίγα χρόνια θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα όπως το 2013 υπό άλλες συνθήκες. Είναι γι’ αυτό που το κράτος, η εκτελεστική εξουσία, τα αρμόδια υπουργεία και η Βουλή θα πρέπει να ενσκήψουν στα όπλα που δόθηκαν στις τράπεζες, οι οποίες εφαρμόζουν αυτές τις μεθόδους εκβιαστικά χωρίς να έρχονται καν σε διάλογο με τους δανειολήπτες για να βρεθούν συναινετικές λύσεις.  Αυτή η στάση των τραπεζών πρέπει να σταματήσει», επισήμανε ο κ.Κουρσάρης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend