Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Λάρνακα – Πόλη φάντασμα…
Λάρνακα – Πόλη φάντασμα…

Λάρνακα – Πόλη φάντασμα…

Πόλη – φάντασμα θυμίζει η περιοχή πίσω από τα πρώην καμπαρέ της Λάρνακας, παρά τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού. Μια περιοχή, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Η συγκεκριμένη τοποθεσία έχει μετατραπεί σ’ ένα απέραντο σκουπιδαριό και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θυμίζει εικόνες από την κλειστή περιοχή της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου.

Τα πρώην καμπαρέ και νυχτερινά κέντρα έχουν ερειπωθεί και λεηλατηθεί, όπως και η διπλανή πολυκατοικία όπου διέμεναν παλιά οι ξένες καλλιτέχνιδες. Πλέον, τα υποστατικά αυτά παρουσιάζουν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης κι έχουν μετατραπεί σε εστίες τρωκτικών, ενώ σ’ αυτά βρίσκουν στέγη παράνομοι αλλοδαποί και χρήστες ναρκωτικών.

Χειρότερη είναι η κατάσταση στους ανοικτούς χώρους πλησίον των παλιών νυχτερινών κέντρων, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους. Εκεί ασυνείδητοι πολίτες εναποθέτουν οτιδήποτε άχρηστο έχουν, από παλιά έπιπλα, μέχρι σκουπίδια και άλλα ευτελή αντικείμενα. Μέχρι και ψόφια ζώα εντόπισε πεταμένα στους σκουπιδότοπους της περιοχής ο φακός της ιστοσελίδας μας. Η δυσοσμία που αναδύεται είναι αφόρητη, ενώ η οπτική ρύπανση τεράστια.

Κοντά στο Radisson

Και μιλάμε για μια περιοχή, όπου στους γύρω δρόμους παρουσιάζει ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, με την ανέγερση νέων πολυκατοικιών, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται η γνωστή υπεραγορά «Σκλαβενίτης» και η φρουταρία «Πρίνος». Αξίζει, δε, να σημειωθεί, ότι σε κοντινή απόσταση από τα λεηλατημένα καμπαρέ και νυχτερινά κέντρα βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο «Radisson Blu».

Η ιστοσελίδα μας έγινε δέκτης σφοδρών παραπόνων από περιοίκους, οι οποίοι διαμένουν σε κοντινές πολυκατοικίες και είναι υποχρεωμένοι καθημερινά ν’ αντικρίζουν αυτές τις εικόνες ντροπής και ν’ αναπνέουν τη μπόχα και τη βρωμιά.

Η κατάσταση στην περιοχή έγινε αφόρητη, αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη μεταφορά σκουπιδιών και άχρηστων αντικειμένων στους γύρω ανοικτούς χώρους, ούτε φαίνεται να υπάρχει κάποια πρωτοβουλία στα σκαριά, ώστε να κατεδαφιστούν τα ερειπωμένα καμπαρέ και να καθαρίσει η περιοχή.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend