Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμος Λευκάρων επιθυμεί να δοθεί το ξενοδοχείο “Αγορά” σ’ επενδυτή
Ο Δήμος Λευκάρων επιθυμεί να δοθεί το ξενοδοχείο “Αγορά” σ’ επενδυτή

Ο Δήμος Λευκάρων επιθυμεί να δοθεί το ξενοδοχείο “Αγορά” σ’ επενδυτή

Ενοχλημένος παρουσιάζεται ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους για την στάση που τηρεί η Μητρόπολη Τριμυθούντος σε σχέση με την αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Αγορά», στο κέντρο των Λευκάρων, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια παραμένει εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στις διαδικασίες εξεύρεσης επενδυτή που θα αναστηλώσει και θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο του ορεινού θερέτρου, έχει προκαλέσει οργή και δυσφορία στις τάξεις του Δήμου Λευκάρων, με τον Σ. Σοφοκλέους να ζητά εσπευσμένα συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βαρνάβα για συζήτηση του θέματος. «Είναι απαίτηση του Δήμου Λευκάρων όπως η Μητρόπολη Τριμυθούντος, που είναι πλέον ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, να προχωρήσει άμεσα στα όσα έχουμε συμφωνήσει και να επισπεύσει τις διαδικασίες εξεύρεσης επενδυτή, ο οποίος θ’ αποκαταστήσει το λεηλατημένο ξενοδοχείο και θα ενισχύσει την τουριστική υποδομή των Λευκάρων. Φτάνει πια, εδώ και μια δεκαετία να παρατηρείται αυτό το χάλι στο κέντρο του ορεινού μας θερέτρου», δήλωσε με θυμό ο κ.Σοφοκλέους, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η πιο πάνω δέσμευση.

Ο Δήμαρχος Λευκάρων κατάγγειλε ότι ενώ μπήκαμε στη νέα καλοκαιρινή τουριστική περίοδο και οι ξένοι τουρίστες ξεκίνησαν να επισκέπτονται τα Λεύκαρα, σ’ ένα νευραλγικό σημείο του θερέτρου το «Αγορά» εξακολουθεί να παραμένει λεηλατημένο στη θέα εκατοντάδων περιηγητών, στα ίδια κακά χάλια όπως ακριβώς είχε παραληφθεί πριν από μερικούς μήνες από την Μητρόπολη Τριμυθούντος.

Ο Σ. Σοφοκλέους δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για αξιοποίηση του «Αγορά» τόσο από Κύπριους, όσο και από ξένους επενδυτές. «Μου τηλεφωνούν τακτικά και με ρωτούν για το Αγορά, ενώ είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι πρόσφατα επισκέφθηκε τα Λεύκαρα και υποψήφιος επενδυτής από το Ιράκ και είδε το ξενοδοχείο. Γι’ αυτό, προτίθεμαι να ζητήσω άμεσα συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βαρνάβα, για να συζητήσουμε το θέμα, ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες προσφοροδότησης», κατέληξε.

Η λειτουργία ενός σύγχρονου, πολυτελούς ξενοδοχείου αποτελεί επιτακτική ανάγκη στα Λεύκαρα, καθότι μόνο έτσι θα μπορέσει το ορεινό θέρετρο να προσελκύσει τουρίστες με πολυήμερη διαμονή. Τη δεδομένη στιγμή τα Λεύκαρα μόνο τουρίστες για μονοήμερες εκδρομές μπορεί να φιλοξενήσει.

Λαμβάνοντας, δε, υπόψη ότι σύντομα θα λειτουργήσει και το Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων, αποτελεί ερωτηματικό πού θα φιλοξενούνται οι σύνεδροι σε περίπτωση διοργάνωσης ενός διεθνούς συνεδρίου;…

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend