Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αισιόδοξος ότι οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου θα μετακινηθούν από τα παράλια της Λάρνακας με βάση το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε, δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του στα πλαίσια των εγκαινίων του νέου Δημοτικού Κήπου Λάρνακας. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, κυρίως όσον αφορά τη μετακίνηση του υγραερίου, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως με καταληκτικό ορόσημο τον Δεκέμβριο του 2020, οι εργασίες προχωρούν στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί με τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές αρχές.

Όσον αφορά την επέκταση του Νοσοκομείου Λάρνακας,  μίλησε για παράβαση του συμβολαίου από πλευράς εργολάβου, λέγοντας ότι το θέμα βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Απαιτήσεων και Αλλαγών, με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του έργου το συντομότερο.

Σε σχέση με την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας δήλωσε ότι παρά τα νομικά προβλήματα που προέκυψαν, εξευρέθηκε ο τρόπος ώστε να ξεπεραστούν και να συνεχιστεί η διαδικασία διαβούλευσης με την ενδιαφερόμενη κοινοπραξία ισραηλινών συμφερόντων.

Αναφορικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στο θέμα φιλοξενίας πανεπιστημιακής σχολής, επέρριψε την ευθύνη στη νέα διοίκηση του Πανεπιστήμιου Κύπρου και στον Πρύτανη, ο οποίος, όπως είπε έκρινε ότι δεν θα ήταν σοφό να δημιουργηθεί μια νέα σχολή.

Εξάλλου, Ο Νίκος Αναστασιάδης παραδέχθηκε ότι λόγω νομικών ή άλλων κωλυμάτων, έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση στην προώθηση σημαντικών έργων υποδομής, για τα οποία εκτιμάται πως η προκήρυξη των προσφορών θα γίνει περί τα τέλη του 2019.

Τα έργα αυτά είναι η τρίτη φάση βελτίωσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας- Δεκέλειας, η ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Ιωάννη, η βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου Λάρνακας, η δημιουργία τεχνητών υφάλων και η αναβάθμιση του Ευριβιάδειου Γυμνασίου.

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες στην παραλία των Φοινικούδων το δεύτερο Φεστιβάλ Κλασικού αυτοκινήτου. Στο παραλιακό μέτωπο στάθμευσαν από νωρίς το πρωί γύρω στα 115 κλασικά αυτοκίνητα. Οι λάτρεις αλλά και όσοι βρέθηκαν εκεί, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα αυτοκίνητα αντίκες. Τα αυτοκίνητα που έλαβαν μέρος ήταν πέραν των 30 χρονών και άνω. Όλα τα έσοδα από χορηγούς, αγορές λαχνών, φαγητών και ποτών δόθηκαν στο Ίδρυμα Χριστάκη Χασάπη (άτομα με ειδικές ικανότητες).

 

Send this to a friend