Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για το Κτήμα Μακένζυ
Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για το Κτήμα Μακένζυ

Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για το Κτήμα Μακένζυ

Την επανεξέταση της ανάκτησης της κατοχής του κτήματος Μακένζυ μέσω της δικαστικής οδού εισηγείται η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη. Σε έκθεση της για την υπόθεση του κτήματος Μακένζη η Επίτροπος αναφέρει ότι μέσω της προτεινόμενης δικαστικής διαδικασίας θα δοθεί η ευκαιρία και στον παραπονούμενο να ακουστεί ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα διαβούλευσης μεταξύ του «κηδεμόνα», του παραπονούμενου, και του τ/κ ιδιοκτήτη.

Η Επίτροπος σημειώνει για την υπόθεση Μακένζυ και τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την κ. Λοττίδου ο παραπονούμενος χρήστης του τεμαχίου γης που δραστηριοποιείται το «Κτήμα Μακένζυ» ήταν νόμιμος κάτοχος του κτήματος αφού δεν απέκτησε την κατοχή του κτήματος εκτός των προνοιών του νόμου. Η Επίτροπος σημειώνει επίσης ότι ο «Κηδεμόνας» έπαψε ο ίδιος να είναι διαχειριστής με την έκδοση της απόφασης και επομένως οι πρόνοιες του νόμου δεν του παρείχαν εξουσιοδότηση εφόσον υπήρξε δικαστική αναγνώριση του ιδιοκτήτη.

Αναφορικά με το διάταγμα κατεδάφιση η Επίτροπος σημειώνει ότι η άδεια κατεδάφισης περιλαμβάνεται μόνο κάτω από την ερμηνεία της ανάπτυξης και όχι για άλλους λόγους.

Η Επίτροπος απαντούσε σε ερώτηση των δικηγόρων του χρήστη του κτήματος Μακένζυ.

Παραθέτουμε αυτούσια τα συμπεράσματα της Επιτρόπου:

Πηγή : Πολίτης

Send this to a friend