Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σπουδές στο εξωτερικό από το γραφείο συμβουλευτικής Everyday Counseling στη Λάρνακα
Σπουδές στο εξωτερικό από το γραφείο συμβουλευτικής Everyday Counseling στη Λάρνακα

Σπουδές στο εξωτερικό από το γραφείο συμβουλευτικής Everyday Counseling στη Λάρνακα

Με αφορμή το Brexit και το πώς επηρεάζει τους Κύπριους φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και γενικότερα στο εξωτερικό η κα. Μαρία Χατζηγιακουμή, διευθύντρια του γραφείου συμβουλευτικής Everyday Counseling μίλησε στην ιστοσελίδα μας.

 

“Οι φοιτητές που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη του 2019 είναι πλήρως καλυμμένοι, όσον αναφορά το Φοιτητικό Δάνειο (Student Finance), για όλα τα χρόνια των σπουδών τους στα πανεπιστήμια της Αγγλίας και Ουαλίας. Είναι επίσης γνωστό ότι τα πανεπιστήμια της Σκωτίας προσφέρουν δωρεάν παιδεία στους Ευρωπαίους φοιτητές μέσω της χορηγίας SAAS. Αν και δεν υπάρχουν ξεκάθαρα μηνύματα, όσον αφορά το καθεστώς των φοιτητών, που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020, η επιμήκυνση της περιόδου του Brexit μας, κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους ότι αυτές οι οικονομικές ευκολίες θα συνεχιστούν.

Υπάρχουν και πολλοί μαθητές που κοιτάζουν και άλλους προορισμούς στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Ουγγαρία και η Τσεχία. Ιδιαίτερα, για σπουδές στην Ιατρική, Οδοντιατρική και Κτηνιατρική οι δημοφιλέστερες επιλογές είναι η Γερμανία και η Αυστρία. Η εμπειρία ενός Γερμανόφωνου Πανεπιστημίου δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές, να συνεχίσουν την εξειδίκευσή τους (ειδικότητα) στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία είτε της Γερμανίας, είτε της Αυστρίας είτε της Ελβετίας.

 

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να ελέγχεται η Ακαδημαϊκή και Επαγγελματική αναγνώριση του προγράμματος σπουδών και του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, στο οποίο θα φοιτήσει το παιδί. Υπάρχουν πάρα πολλά Πανεπιστήμια, των οποίων οι κλάδοι σπουδών μπορεί να είναι αναγνωρισμένοι, αλλά δεν τυγχάνουν Επαγγελματικής αναγνώρισης από τον αρμόδιο σύνδεσμο στην Κύπρο. Σαν γραφείο συμβουλευτικής εμείς διεξάγουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, έτσι ώστε οι φοιτητές και οι οικογένειές τους, να διαλέξουν πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα και Πανεπιστήμια.”

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο συμβουλευτικής μαθητών Everyday Counseling στο 24400027.

 

Send this to a friend