Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Ανάσταση» με καθολικούς
«Ανάσταση» με καθολικούς

«Ανάσταση» με καθολικούς

Πρόωρη «ανάσταση», για τα θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου, αναμένεται ν’ αποτελέσει το Πάσχα των Καθολικών, που είναι την ερχόμενη Κυριακή (21/4).

Ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων Δώρος Τάκκας δήλωσε ότι αυτή η περίοδος θα είναι μια καλή, τονωτική ένεση για την τουριστική βιομηχανία της επαρχίας και παράλληλα θ’ αποτελέσει την απαρχή της νέας τουριστικής περιόδου, όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο. «Είναι καλή η ανταπόκριση που έχουμε από ξένους επισκέπτες εν’ όψει της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών», ανέφερε ο κ.Τάκκας και πρόσθεσε: «Ειδικά από το Ηνωμένο Βασίλειο, η ζήτηση είναι ικανοποιητική παρά τους φόβους και τις ανησυχίες για το Brexit. Είναι ένα πρόβλημα που αναστατώνει την αγορά, διότι αυτή η αβεβαιότητα που επικρατεί νεκρώνει τα πάντα. Σίγουρα σαν ελεύθερη Αμμόχωστος έχουμε επηρεαστεί από το Brexit, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό ακόμα. Εν’ όψει του Πάσχα, πάντως, θα έχουμε καλή κίνηση από τη Μεγάλη Βρετανία».

Ο κ.Τάκκας σημείωσε ότι το διάστημα 19-20 Απριλίου οι πληρότητες των πλείστων ξενοδοχειακών μονάδων στην επαρχία θ’ αυξηθούν κι εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα πλησιάσουν περίπου το 70%.

Οι Σκανδιναβοί

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, δήλωσε ότι την τελευταία διετία η ρωσική τουριστική αγορά είναι η πρώτη αγορά, για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ξεπερνώντας την αγορά της Βρετανίας. Και τούτο, όπως εξήγησε, διότι τα χαρακτηριστικά της επαρχίας ευνοούν και ταιριάζουν περισσότερο στις προτιμήσεις των περιηγητών από τη Ρωσία.

Αντίθετα, προβληματισμό προκαλεί το μούδιασμα που παρατηρείται φέτος όσον αφορά τη ζήτηση και τις κρατήσεις από την σκανδιναβική αγορά. «Είναι πραγματικά ανεξήγητοι οι λόγοι που οι αγορές της Σκανδιναβίας είναι φέτος πολύ πίσω σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Είναι γι’ αυτό που ελπίζουμε σε εναλλακτικές αγορές, έτσι ώστε να καλύψουμε τις απώλειες. Και μια από τις εναλλακτικές αγορές είναι αυτή της Μέσης Ανατολής.

Γι’ αυτό και προγραμματίζουμε επισκέψεις σε χώρες της περιοχές, για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις», κατέληξε ο κ.Τάκκας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend