Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εργοστάσιο Πυρίτιδας: Θέτει χρονοδιαγράμματα το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου
Εργοστάσιο Πυρίτιδας: Θέτει χρονοδιαγράμματα το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου

Εργοστάσιο Πυρίτιδας: Θέτει χρονοδιαγράμματα το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου

Τελικά χρονοδιαγράμματα θέτει το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου με σκοπό να παρθούν οριστικές αποφάσεις στο φλέγων θέμα της μεταφοράς της πυρίτιδας από το εργοστάσιο επεξεργασίας της στην Αραδίππου που βάζει σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές που βρίσκονται στην επηρεαζόμενη ακτίνα.

Όπως δήλωσε στην Αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 είναι η τελευταία προθεσμία για να παρθούν ιδανικές λύσεις για το ζήτημα που αναστάτωσε τους κάτοικους της περιοχής.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα να μετακινηθεί τουλάχιστον η επιπλέον πυρίτιδα σε ελεγχόμενο χώρο έτσι ώστε η περιοχή να μην είναι σε επικίνδυνη ζώνη και να αφαιρεθεί από την οδηγία Σεβέζο. Από 10 τόνους και πάνω αποθηκευμένη πυρίτιδα η περιοχή μπαίνει αυτόματα κάτω από την οδηγία Σεβέζο. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο ιδιοκτήτης επιθυμεί την άμεση μετακόμιση ολόκληρου του εργοστασίου.

Δείτε επίσης:  Μελέτη επιχειρηματικής συνεργασίας εκπόνησαν Δήμος Πάφου και Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμμάν

«Έχω καθημερινά επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο χειρίζεται το θέμα και μου ανέφεραν πως έχουν διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη. Από ότι με ενημερώνουν ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου είναι συνεργάσιμος για την μετακόμιση ολόκληρου του εργοστασίου. Την ερχόμενη Τρίτη είναι η τελευταία τους συνεδρίαση μετά από όλα όσα έχει πει το Υπουργείο Εσωτερικών. Αν δεν καταλήξουν στη μεταφορά ολόκληρου του εργοστασίου, θα αρχίσει η μεταφορά της επιπλέον πυρίτιδας. Σε σχετική ερώτηση μου γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν φύγει τουλάχιστον την επιπλέον πυρίτιδα η απάντηση ήταν πως δεν δέχτηκε ο ιδιοκτήτης λόγω του ότι ήθελε να κάνει ολοκληρωτική διαπραγμάτευση. Μετά την τελευταία μας συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε πως η ερχόμενη Τρίτη 16 Απριλίου 2019 θα είναι η τελευταία προθεσμία για να δοθούν τελικές απαντήσεις. Την Τρίτη είναι η τελευταία μέρα ανοχής. Είτε θα καταλήξουν πως θα φύγει το εργοστάσιο είτε πως θα φύγει η επιπλέον πυρίτιδα.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση

Send this to a friend