Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πανεπιστήμιο γιοκ…
Πανεπιστήμιο γιοκ…

Πανεπιστήμιο γιοκ…

No money, no honey λέει μια αγγλική παροιμία, η οποία φαίνεται να ταιριάζει γάντι με το πάγιο αίτημα της Λάρνακας για φιλοξενία πανεπιστημιακής σχολής. Ένα αίτημα που ξεθωριάζει λόγω έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων.

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση για το υπό αναφορά θέμα, σημειώνοντας πως ακόμα μια προεδρική εξαγγελία έχει ακυρωθεί και ότι ακόμα μια προεκλογική δέσμευση έχει αποδειχθεί κάλπικη. Η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας επικαλείται ομολογία κυβερνητικής πηγής ενώπιον της επιτροπής Παιδείας της Βουλής ότι δεν έχει καμία πρόθεση να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα.

Ως εκ τούτου, το ΑΚΕΛ Λάρνακας καλεί δημόσια την κυβέρνηση και τον Νίκο Αναστασιάδη να απαντήσουν, αφού δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα υλοποίησης του έργου, στη βάση ποιων δεδομένων το έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τρεις φορές; Διερωτάται, επίσης, η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να εξαγγέλλει το έργο επανειλημμένως και το υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για υλοποίησή του.

Το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει ότι είναι από τον Οκτώβριο του 2014 που ανακοινώθηκε η σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και διερωτάται έκτοτε, δηλαδή εδώ και τεσσεράμισι χρόνια, γιατί δεν έγιναν ενέργειες για εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης. «Καλούμε  τον ΔΗΣΥ ως κυβερνών κόμμα να σταματήσει να επιχειρεί και σε αυτή την περίπτωση να δικαιολογήσει τις εξόφθαλμες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του Προέδρου της Δημοκρατίας για την απροκάλυπτη κοροϊδία εις βάρος της Λάρνακας.  Ο Νίκος Αναστασιάδης, η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ ας αναλάβουν για μια φορά τις ευθύνες τους.  Ο εμπαιγμός εις βάρος της Λάρνακας είναι αφόρητος», καταλήγει η ανακοίνωση της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την τελευταία του επίσκεψη στη Λάρνακα, στις 3 Μαΐου 2018, για ανασκόπηση της πορείας των έργων της πόλης, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε δηλώσει ενώπιον των τοπικών φορέων και παραγόντων ότι η Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου θα ήταν σε θέση να προσφέρει τα πρώτα της προγράμματα τον Σεπτέμβριο του 2019 με την λειτουργία αρχικά δύο τμημάτων, του Τμήματος Θαλάσσιας Τεχνολογίας και του Τμήματος Θαλάσσιου Περιβάλλοντος. Προς τούτο είχε ανακοινώσει και την παραχώρηση του χώρου του παλιού λεπροκομείου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend