Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ο Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγής μας μιλάει για το 12ο Παγκύπριο Συνέδριο για Γονείς και Εκπαιδευτικούς
Ο Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγής μας μιλάει για το 12ο Παγκύπριο Συνέδριο για Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Ο Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγής μας μιλάει για το 12ο Παγκύπριο Συνέδριο για Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Ένα συνέδριο που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Γονείς και εκπαιδευτικοί φυλάξτε την 13η Απριλίου 2019 για εσάς και τα παιδιά σας. Η ιστοσελίδα www.paidiatros.com σας προσκαλεί στο 12ο Παγκύπριο Συνέδριο για Γονείς και Εκπαιδευτικούς.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο Γιάννης Καλογεράκης, ο οποίος θα αναπτύξει το πιο κάτω θέμα: “Μεγαλώστε έξυπνα παιδιά με τη καρδιά σας”.

Τα υπόλοιπα θέματα είναι τα εξής:

“Κτύπημα στο κεφάλι. Τι χρειάζεται να ξέρει ένας γονιός”, Δρ. Αντώνης Κλεάνθους, Παιδοεντατικολόγος.

“Μαθαίνω το παιδί να σκέφτεται. Δημιουργικότητα και κριτική σκέψη”, Ρέα Παπαγεωργίου, Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης.

“Πρόωρη Εφηβεία”, Δρ. Ανδρέας Κυριάκου, Παιδοενδοκρινολόγος.

“Πόση μητέρα χρειαζόμαστε”, Ειρήνη Γεωργιάδη, Κλινική Ψυχολόγος και Ψυχαναλυτική – Ψυχοθεραπεύτρια (ΚΕΨ).

“2019. Υπάρχει τόση υπογονιμότητα τελικά;”, Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας.

“Πώς να μάθω το παιδί να διεκδικεί χωρίς να συγκρούεται”, Έλενα Χατζηγέρου, Σχολική Σύμβουλος.

“Ξετυλίγοντας το κουβάρι των Μαθησιακών Δυσκολιών: Νέα Δεδομένα!”, Δρ. Αναστασία Χατζηγιαννακού, Ειδική Παιδαγωγός, Λέκτωρας Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μαρία Κυριάκου – Σολομωνίδου, Λογοπαθολόγος.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής, Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγής μίλησε στο ilovestyle.com για όλα όσα αφορούν το 12ο Παγκύπριο Συνέδριο για Γονείς και Εκπαιδευτικούς που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Πότε πραγματοποιήθηκε το 1ο Παγκύπριο συνέδριο για γονείς και εκπαιδευτικούς;

Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε πριν από ακριβώς έντεκα χρόνια, το 2008. Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου μας έπεισε ότι αυτό αποτελεί αναγκαιότητα για το νησί μας. Γι’ αυτό, όπως δείχνει και η ιστορία, αφού φτάσαμε αισίως στο 11ο συνέδριο, αποτελεί πια έναν το πιο γνωστό θεσμό στην Κύπρο.

Πως ξεκίνησε η ιδέα αυτή;

Όπως πιθανό να γνωρίζετε η εκπαίδευση των γονιών αποτελεί για μένα στόχο ζωής. Τη θεωρώ σαν την πιο σημαντική συνεισφορά προς το παιδί, την οικογένεια και γενικότερα την κοινωνία. Η αρχική ιδέα λοιπόν ήταν δική μου και στη συνέχεια βρήκα πολλούς συμμάχους που σήμερα αποτελούν τον πυρήνα της οργάνωσης του συνεδρίου και είναι η επιστημονική μας επιτροπή. Η επιστημονική επιτροπή αποτελείται από επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που σχετίζονται με το παιδί αλλά και γονείς.

Γονιός τελικά γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Γονιός γίνεσαι. Είναι μια διαδικασία που αρχίσει από την παιδική ηλικία. Αυτό που είμαστε σήμερα είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων και εμπειριών. Χρειάζεται λοιπόν συναισθηματική ωριμότητα και ισορροπία για έναν μέλλοντα γονιό. Για να γίνεις πραγματικά έτοιμος όμως, χρειάζεται να κάνεις παιδί. Πρέπει κανείς να το δει στην πράξη. Γονιός λοιπόν γίνεσαι αφού έχεις αποκτήσει ένα παιδί και αφού εκπαιδευτείς από τους κατάλληλους επιστήμονες.

Πως μπορεί να εκπαιδευτεί ένας γονιός;

Ένας γονιός εκπαιδεύεται μέσα από την εμπειρία, μεγαλώνοντας το ίδιο του το παιδί. Παράλληλα έχει την στήριξη του παιδιάτρου του, των βιβλίων και το διαδίκτυο. Ο ρόλος του διαδικτύου στη ζωή μας σήμερα είναι τεράστιος. Έτσι, πολλοί γονείς  μέσα από έγκυρες διαδικτυακές πηγές μπορούν να μάθουν πάρα πολλά πράγματα. Από το άλλαγμα της πάνας μέχρι τα ξεσπάσματα της εφηβείας. Η ιστοσελίδα www.paidiatros.com  έχει ακριβώς αυτό το στόχο και όραμα: Την έγκυρη ενημέρωση και εκπαίδευση των γονιών μέσα από μια μεγάλη ποικιλία άρθρων, γραμμένα από καταξιωμένους επιστήμονες. Στo www.paidiatros.com  θα βρείτε άρθρα για την εγκυμοσύνη, το νεογέννητο, το παιδί, τον έφηβο αλλά και τον ίδιο το γονιό. Είναι μια από τις πιο έγκυρες και πλούσιες σε περιεχόμενο ιστοσελίδες για την υγεία του παιδιού.

Οι γονείς μπορούν επίσης να εκπαιδευτούν μέσα από συνέδρια και σεμινάρια. Γι’ αυτό  εδώ και 12 χρόνια, η ιστοσελίδα www.paidiatros.com  διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία, μια φορά το  χρόνο, το Παγκύπριο Συνέδριο για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ποιος είναι ο στόχος του συνεδρίου;

Ο μοναδικός στόχος του συνεδρίου αποτελεί την επιμόρφωση των γονιών, των εκπαιδευτικών και των επαγγελματιών υγείας. Απώτερος σκοπός είναι η επιμόρφωση όλων όσων έρχονται σε επαφή με το μεγάλωμα ενός παιδιού. Δίνουμε τεράστια σημασία τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική υγεία του παιδιού. Επιπλέον θεωρούμε ότι η εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ανατροφής των παιδιών.

Ποιοι το διοργανώνουν;

Το συνέδριο οργανώνεται από γνωστή σε όλους αξιόπιστη ιστοσελίδα www.paidiatros.com. Βρίσκεται υπό την αιγίδα πολλών επίσημων φορέων.

Γιατί υπάρχει κόστος συμμετοχής;

Για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον, για να καλύψουμε τα σημαντικά έξοδα οργάνωσης του συνεδρίου. Δεύτερον, θεωρούμε ότι ο συμμετέχοντας δεσμεύεται σοβαρά στη συμμετοχή και παρακολούθηση του συνεδρίου. Στόχος δεν είναι το κέρδος. Γι’ αυτό και κάποιες χρονιές τα χρήματα που περισσεύουν δίνονται σε διάφορα ιδρύματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές και το πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.paidiatros.com.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες ότι θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πότε και που θα γίνει το 12ο  Παγκύπριο Συνέδριο για γονείς και εκπαιδευτικούς;

To Συνέδριο θα γίνει στο Αμφιθέατρο Δήμου Στροβόλου, το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 13:00 – 19:00.

Πως μπορεί κάποιος να εγγραφεί για  το συνέδριο;

Το κόστος συμμετοχής για το Συνέδριο είναι  10 ευρώ το άτομο.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο συνέδριο με τους εξής τρόπους:

Α. Εγγραφή από διαδίκτυο: Από την ιστοσελίδα www.paidiatros.com.

B. Αγορά δελτίου συμμετοχής από τα σημεία πώλησης των διαφόρων επαρχιών.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

  • Βάσσος Ηλιάδης Λτδ., Αριστείδου 24, 2370 Άγιος Δομέτιος, Δευτέρα – Παρασκευή (8:30 π.μ.-4:30 μ.μ.). Τηλ. 22897300, 22897311.
  • New Baby City, Λεωφ. Στροβόλου 141, 2042 Στρόβολος. Τηλ. 22429292.
  • Ορθοδοντικό Κέντρο Στάθης Ευσταθίου, Λεωφ. Αθαλάσσας 101, Τηλ. 22426262, 99446363.

ΛΕΜΕΣΟΣ

  • Ιατρείο Χριστόδουλου Λάσπου, Αγίας Φυλάξεως 111, Λεμεσός, 3087, Τηλ. 25735050.

ΛΑΡΝΑΚΑ

  • Academic & General Book Shop, Ερμού 41, Λάρνακα, Τηλ. 24628401.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

  • P.&A.Loizou Ltd, Printing&Copy Centre, 1ης Απριλίου 120, Παραλίμνι 5280, Τηλ. 23 730760.

Όλες οι λεπτομέρειες βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.paidiatros.com. Για περισσότερες πληροφορίες και σημεία πώλησης εισιτηρίων μπορείτε να πάρετε επίσης στο τηλ. 99 33 83 33.

Send this to a friend