Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καλαβασός: Δούλευε και λάμβανε Ε.Ε.Ε
Καλαβασός: Δούλευε και λάμβανε Ε.Ε.Ε

Καλαβασός: Δούλευε και λάμβανε Ε.Ε.Ε

Εργοδοτούσαν άτομο που λάμβανε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαβασού…

Το θέμα βγήκε στην επιφάνεια έπειτα από επιστολή, που απέστειλε στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης, ο οποίος ανέφερε πως έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι διάφορες εργασίες ανατίθενται σε άτομα τα οποία είναι λήπτες του ΕΕΕ από το Κ.Σ. Καλαβασού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ.Ορφανίδη, το κοινοτικό συμβούλιο δεν δηλώνει πουθενά τα εν λόγω άτομα και αντί αυτού η πληρωμή τους γίνεται μέσω τρίτων προσώπων.

Ο βουλευτής ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο οι αρμόδιοι φορείς έχουν υπόψη τους το θέμα κι εάν όχι, τότε να διερευνηθεί, ούτως ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες.

Σε απαντητική της επιστολή, ημερομηνίας 13 Μαρτίου 2019, η Ζέτα Αιμιλιανίδου σημειώνει ότι η αρμόδια Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του υπουργείου της διενήργησε επιτόπια επιθεώρηση και από τους ελέγχους, που έγιναν διαφάνηκε όντως η απασχόληση προσώπου που λαμβάνει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Όπως αναφέρει η κ.Αιμιλιανίδου, ο ενδιαφερόμενος θα κληθεί να εγγραφεί ως αυτοτελώς εργαζόμενος και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από την περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων νομοθεσία, επίδοση διαπίστωσης παράβασης και ακολούθως πράξης επιβολής διοικητικού προστίμου.

Περαιτέρω, το υπουργείο θα εξετάσει, ως οφείλει, το ενδεχόμενο να έχουν προκύψει υπερπληρωμές Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στον ενδιαφερόμενο, ενώ παράλληλα θα ακολουθηθούν κι όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, που αφορούν την περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών νομοθεσία.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend