Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αγία Νάπα: “Street Art Festival”
Αγία Νάπα: “Street Art Festival”

Αγία Νάπα: “Street Art Festival”

Το 3ο διεθνές φεστιβάλ Τέχνης του Δρόμου (Street Art Festival and 3D Street art), διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Νάπας από τις 21 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019, στα πλαίσια της αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας του επισκέπτη.

Η Street Art, γνωστή και ως Τέχνη του δρόμου, θα αναπτυχθεί σε δημόσιους χώρους και θα περιλαμβάνει μια ποικιλία μορφών και τεχνικών. Σήμερα θεωρείται από τους πιο διαδεδομένους τρόπους έκφρασης των νέων καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες θα εργαστούν σ’ εγκαταλειμμένα κτίρια κι εξωτερικές επιφάνειες που θα διατεθούν από τον Δήμο Αγίας Νάπας, ενώ τα υλικά εργασίας και το κόστος φιλοξενίας για τους καλλιτέχνες από το εξωτερικό θα καλυφθούν από τον δήμο και τους χορηγούς.

«Τα wheat pasting, sticker bombing, stencil graffiti, poster art, οι υπαίθριες προβολές, οι εγκαταστάσεις, η χρήση μεικτών τεχνικών, η παραποίηση οδικών σημάτων κ.ά. θα περιλαμβάνονται σε αυτό που ονομάζουμε με μια λέξη street art.

Τα έργα θα φτιάχνονται ελεύθερα στους δρόμους της Αγίας Νάπας και θα είναι ανοιχτά στην θέα όλων των επισκεπτών.

Μ’ επίκεντρο τη νεανικότητα και την ελευθερία έκφρασης, η Αγία Νάπα θα γεμίσει χρώμα και θα αποτελέσει ένα εκκολαπτήριο ιδεών και τόπο κοινωνικών-καλλιτεχνικών ζυμώσεων, καλλιεργώντας την εξέλιξη του graffiti και δίνοντας τον παλμό της τέχνης του δρόμου», τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αγ. Νάπας.

Θα συμμετέχουν παγκοσμίως αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από Κύπρο και από το εξωτερικό

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend