Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Βρετανία οι τουριστικοί φορείς της Αμμοχώστου
Παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Βρετανία οι τουριστικοί φορείς της Αμμοχώστου

Παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Βρετανία οι τουριστικοί φορείς της Αμμοχώστου

Σ’ αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι τουριστικοί φορείς και οι ξενοδόχοι της ελεύθερης Αμμοχώστου, εν αναμονή των εξελίξεων με το Brexit. Η βρετανική αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Κύπρου, γι’ αυτό δικαιολογημένα οι παράγοντες της επαρχίας Αμμοχώστου αγωνιούν για τις εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν ή όχι (και σε ποιο βαθμό) την τουριστική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Κι ενώ δειλά – δειλά τα τουριστικά θέρετρα της επαρχίας αποκτούν «ζωή» με το άνοιγμα των πρώτων ξενοδοχείων κι εστιατορίων, κυρίως στην Αγία Νάπα, το ενδιαφέρον από την αγγλική αγορά εν’ όψει της επικείμενης καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν παρουσιάζεται… μουδιασμένο, γεγονός που δημιουργεί, ως ένα βαθμό, κάποια ανησυχία στους τοπικούς παράγοντες.

Η ελεύθερη Αμμόχωστος απορροφά τα τελευταία χρόνια ένα ποσοστό γύρω στο 25% της συνολικής τουριστικής πίτας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ποσοστό που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο, παρά να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία, με την ευχή αυτές οι εξελίξεις να μην επηρεάσουν στο τέλος της ημέρας το παζάρι της Κύπρου και αν το επηρεάσουν, αυτό να γίνει στον μικρότερο δυνατό βαθμό», δήλωσε  ο λειτουργός της τοπικής εταιρείας τουρισμού Λάκης Αβρααμίδης και πρόσθεσε: «Τη δεδομένη στιγμή το ενδιαφέρον από το Ηνωμένο Βασίλειο για καλοκαιρινές διακοπές στα θέρετρα της Αμμοχώστου και της Κύπρου γενικότερα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα. Υπάρχουν ορισμένοι βρετανικοί τουριστικοί οίκοι που αποστέλλουν κρατήσεις εν’ όψει των καλοκαιρινών μηνών, υπάρχουν όμως και ορισμένοι άλλοι οίκοι που είναι… στο περίμενε. Είναι γενικό το πρόβλημα για όλη την Ευρώπη που περιμένει τουρίστες από την Αγγλία».

Ο κ.Αβρααμίδης εξέφρασε την ελπίδα  όλη η Κύπρος, όχι μόνο η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς, να πλησιάσει φέτος τα περσινά επίπεδα όσον αφορά την τουριστική κίνηση όχι μόνο από την βρετανική αγορά, αλλά και από τις υπόλοιπες παραδοσιακές μας αγορές, διότι, όπως εξήγησε, το επερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται ν’ ανοίξουν για τα καλά οι αγορές της Τουρκίας, της Τυνησίας και της Αιγύπτου, που θα προσελκύσουν τουρισμό απ’ όλη την Ευρώπη.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend