Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δεν είχαν λεφτά στο ΡΙΚ για τις άδειες κυκλοφορίας
Δεν είχαν λεφτά στο ΡΙΚ για τις άδειες κυκλοφορίας

Δεν είχαν λεφτά στο ΡΙΚ για τις άδειες κυκλοφορίας

Σε μια απίστευτα δύσκολη θέση βρέθηκε πριν από λίγες μέρες το ΡΙΚ και με έναν ασυνήθιστο τρόπο οδηγήθηκε σε έξοδο από το αδιέξοδο, χάρις στην παρέμβαση των διευθυντών του. Συγκεκριμένα, λόγω της μη έγκαιρης έγκρισης του προϋπολογισμού του Ιδρύματος και λόγω του ότι είχαν λήξει τα δύο δωδεκατημόρια που δικαιούται να χρησιμοποιήσει για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, διαπιστώθηκε λίγο πριν από τη λήξη της προθεσμίας για ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας, ότι από την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 θα έπρεπε να ακινητοποιηθούν όλα τα οχήματα του κρατικού καναλιού, διότι δεν ανανεώθηκαν οι άδειες κυκλοφορίας τους. Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν χρήματα από τα ταμεία του Ιδρύματος για ανανέωσή τους, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.

Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος, αφού ενημερώθηκε από το λογιστήριο του ΡΙΚ ότι χρειάζονται €5.120 για να ανανεωθούν οι άδειες κυκλοφορίας όλων των οχημάτων του Ιδρύματος, συγκάλεσε έκταση σύσκεψη των διευθυντών του ΡΙΚ για συζήτηση του προβλήματος και εξεύρεση λύσης του. Κατά τη συζήτηση, όντως διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν χρήματα από τα ταμεία του Ιδρύματος για ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων και για έξοδο από το αδιέξοδο.

Έτσι, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος εισηγήθηκε να χρηματοδοτήσουν με δανεισμό οι ίδιοι την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας. Όπως τους είπε, εάν διαιρούσαν διά πέντε (όσοι είναι οι διευθυντές, μαζί με τον γενικό διευθυντή) το ποσό που απαιτείτο για ανανέωση των αδειών θα αναλογούσαν στον καθένα €1.024. «Εάν δώσουμε αυτό το ποσό από δικά μας χρήματα, θα μας επιστραφούν μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ για το 2019», τους τόνισε. Όλοι συμφώνησαν με την εισήγηση Μαραθεύτη, το πρόβλημα λύθηκε, ωστόσο ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ δεν εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή.

Πηγή Φιλελεύθερος

Send this to a friend