Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καταβάλλονται προσπάθειες επέκτασης του υφιστάμενου κοιμητηρίου
Καταβάλλονται προσπάθειες επέκτασης του υφιστάμενου κοιμητηρίου

Καταβάλλονται προσπάθειες επέκτασης του υφιστάμενου κοιμητηρίου

Τεράστιο είναι το πρόβλημα στις Αγγλισίδες σε σχέση με την πληρότητα που παρουσιάζει το κοιμητήριο της κοινότητας.

Ο βουλευτής Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης κατάγγειλε ότι οι προσπάθειες του κοινοτικού συμβουλίου τα τελευταία χρόνια για επέκταση του υφιστάμενου νεκροταφείου δεν καρποφόρησαν, εξαιτίας της κωλυσιεργίας που παρατηρείται. Γι’ αυτό ζήτησε κοινοβουλευτική ενημέρωση από το ΥΠΕΣ ως προς τις ενέργειες που έγιναν για επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Σε απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 6 Μαρτίου 2019, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρει ότι το Κ.Σ. Αγγλισίδων εδώ και χρόνια καταβάλλει προσπάθειες για δημιουργία νέου κοιμητηρίου ή για επέκταση του υφιστάμενου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω πληρότητας του υφιστάμενου. Μετά από διαβουλεύσεις και αξιολόγηση αιτημάτων για παραχώρηση κρατικής γης εκτός οικιστικών περιοχών που απέβησαν άκαρπες για διάφορους λόγους (οικονομικούς, τεχνικούς, ακαταλληλότητας εδάφους), οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην επέκταση του υφιστάμενου κοιμητηρίου προς τα δυτικά, με την προσάρτηση ιδιωτικού τεμαχίου το οποίο ήταν τ/κ ιδιοκτησίας.

Ο κ.Πετρίδης αναφέρει ότι οι αρχικές προσπάθειες δεν είχαν θετική κατάληξη, λόγω της ισχύουσας πολιτικής περί διαχείρισης τ/κ περιουσιών. Ωστόσο, μετά από εκ νέου διαβουλεύσεις και σε συνεννόηση με το ΥΠΕΣ, ο Έπαρχος Λάρνακας συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη με το κτηματολόγιο και το κοινοτικό συμβούλιο κι ετοιμάστηκε ολοκληρωμένη πρόταση ανταλλαγής του τ/κ τεμαχίου με αντίστοιχη ίσης αξίας κρατική γη.

«Το θέμα τέθηκε κι ενώπιόν μου κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 17.7.2017, όπου έδωσα οδηγίες για προώθηση της διαδικασίας ανταλλαγής του τ/κ τεμαχίου με αντίστοιχη ίσης αξίας κρατική γη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επέκταση του νεκροταφείου. Το κτηματολόγιο προχώρησε στις δέουσες διαδικασίες και η υπό αναφορά ανταλλαγή υλοποιήθηκε μ’ έγκριση του κηδεμόνα προς το κτηματολόγιο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής του τεμαχίου ως κρατικό, το Κ.Σ. Αγγλισίδων υπέβαλε αίτηση για παραχώρησή του, προκειμένου να επεκταθεί το υφιστάμενο κοιμητήριο.

Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σ’ εξέλιξη και αναμένεται η λήψη τελικής απόφασης από την αρμόδια υπουργική επιτροπή», καταλήγει στην επιστολή του ο Κ. Πετρίδης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend