Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Υπόθεση Εμπεδοκλή
Υπόθεση Εμπεδοκλή

Υπόθεση Εμπεδοκλή

Την 1η Μαρτίου το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, θα ανακοινώσει την απόφασή του, κατά πόσο είναι ένοχος ή αθώος, ο υπό διαθεσιμότητα δημοτικός γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής, ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για το αδίκημα της κλοπής από δημόσιο λειτουργό.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι έκλεψε 35 χιλιάδες ευρώ από τον επιχειρηματία Θεοδόση Χρυσοστόμου, προκειμένου να νομιμοποιήσει επεκτάσεις που είχαν γίνει στο παραλιακό του κέντρο με την ονομασία «Μακού», στην περιοχή Μακένζι. Αντί αυτού, όμως, ο υπό αναφορά επιχειρηματίας σύρθηκε στα δικαστήρια από το Δήμο Λάρνακας για τις επεκτάσεις που έγιναν στο κέντρο του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, το αδίκημα της κλοπής διαπράχθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2015.

Κατά τη χθεσινή δικάσιμο ολοκλήρωσε την τελική της αγόρευση η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Άντρη Κωνσταντίνου, η οποία υποστήριξε ότι από το σύνολο της μαρτυρίας που παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου έχουν αποδειχθεί τα αδικήματα σε βάρος του κατηγορουμένου και κάλεσε το κακουργιοδικείο να τον κρίνει ένοχο σ’ όλες τις κατηγορίες                (δεκασμός, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες). Αντίθετη ήταν η θέση του δικηγόρου υπεράσπισης Νίκου Δημητρίου, ο οποίος  κατά τη δική του τελική αγόρευση (σε άλλη δικάσιμο) ανέφερε πως δεν έχει αποδειχθεί το αδίκημα της κλοπής και υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι αθώος.

Μέχρι την 1η Μαρτίου, οπόταν θα εκδοθεί η απόφαση, ο Λ. Εμπεδοκλής θα παραμείνει υπό κράτηση, αφού το κακουργιοδικείο απέρριψε νέο αίτημα της υπεράσπισης που υποβλήθηκε χθες για να αφεθεί ελεύθερος ο 57χρονος κατηγορούμενος μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης. Για την υπό αναφορά υπόθεση ο Εμπεδοκλής είχε συλληφθεί στις 25 Μαΐου 2016. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ήταν ο παραπονούμενος επιχειρηματίας Θεοδόσης Χρυσοστόμου. Είναι με ενδιαφέρον, λοιπόν, που αναμένεται η ετυμηγορία του κακουργιοδικείου, κατά πόσο ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν ή όχι αξιόπιστος.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend