Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ενώπιον του δικαστηρίου ο ΥΠΕΣ με την άδεια κατεδάφισης
Ενώπιον του δικαστηρίου ο ΥΠΕΣ με την άδεια κατεδάφισης

Ενώπιον του δικαστηρίου ο ΥΠΕΣ με την άδεια κατεδάφισης

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πολύκροτο, όπως κατάντησε, θέμα με την γνωστή αίθουσα δεξιώσεων Κτήμα Μακένζι, στη Λάρνακα. Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί από τον Δήμο Λάρνακας η άδεια κατεδάφισης του Κτήματος Μακένζι, άδεια την οποία πρόκειται να παρουσιάσει ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας την Παρασκευή (15/2), οπόταν είναι ορισμένη η υπόθεση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα εμφανιστεί στο δικαστήριο κατόπιν απόφασης της προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας Λένας Δημητριάδου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε το διάταγμα κατεδάφισης του δικαστηρίου που είχε εκδοθεί παλαιότερα. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εκτιμάται ότι η κατεδάφιση του Κτήματος Μακένζι αναμένεται να υλοποιηθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου. Εν’ όψει των τελικών εξελίξεων, το υποστατικό εξακολουθεί να φρουρείται επί 24ώρου βάσεως από την Αστυνομία.

Περί τις 25-27 Φεβρουαρίου αναμένεται ότι θα κατακυρωθεί η σχετική προσφορά στην εταιρεία που θ’ αναλάβει το ξήλωμα του υποστατικού.

Όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο τεμάχιο, που βρίσκεται σε μια εξαιρετικά νευραλγική τοποθεσία κοντά στην παραλία, τις αλυκές και το αεροδρόμιο, θα παραδοθεί στον Τουρκοκύπριο κληρονόμο Ρειμόντ Ριζά που ζει μόνιμα στην Αγγλία, ο οποίος πλέον θα έχει το δικαίωμα να το αξιοποιήσει όπως ο ίδιος επιθυμεί.

Όπως πληροφορούμαστε, οι όποιες προσπάθειες έγιναν το τελευταίο διάστημα εκ μέρους (των δικηγόρων) των διαχειριστών του Κτήματος Μακένζι για συμφωνία ή για μια συμβιβαστική λύση με τον κληρονόμο απέβησαν άκαρπες. Κατά την επόμενη δικάσιμο, ο ΥΠΕΣ αναμένεται να παρουσιάσει την άδεια κατεδάφισης, για να δικαιολογήσει ουσιαστικά ότι υπάρχει, έστω και καθυστερημένα, πλήρης συμμόρφωση με το σχετικό διάταγμα που εξέδωσε το δικαστήριο στις 21 Ιανουαρίου 2016, το οποίο προβλέπει παράδοση του ακινήτου στον νόμιμο ιδιοκτήτη, δηλαδή τον Ρειμόντ Ριζά, ελεύθερου κατοχής. Θέση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι πως η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε δεν ήταν σκόπιμη, αντιθέτως δόθηκε συνειδητά, έτσι ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος προς τους διαχειριστές της αίθουσας δεξιώσεων να επιχειρήσουν να έλθουν σε μια συμβιβαστική λύση με τον Τουρκοκύπριο κληρονόμο. Ωστόσο, μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες φαίνεται ν’ αποδεικνύονται ατελέσφορες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend