Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ Γ.Σ.Ζ. και ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ Γ.Σ.Ζ. και ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ Γ.Σ.Ζ. και ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Απο τα χρόνια της προ-προΔημαρχείας, έγιναν προσπάθειες, για να πεισθεί ο Κ.Ο.Α και ο Δήμος Λάρνακας να εξωραϊστούν τα προπύλαια του παλιού Γ.Σ.Ζ. και να φωτιστούν ( από τα λίγα νεοκλασσικά κτίσματα του 1928). Με χίλια βάσανα καταφέραμε να αποκοπούν τα δυο άσχετα με το χώρο δέντρα που είχαν φυτέψει μπροστά, ενώ παραδοσιακά ο χώρος είχε κυπαρίσια και ευκαλύπτους).
Όταν είδαμε ότι οι ενδιαφερόμενοι ουδόλως είχαν ενδιαφέρον, για την προβολή ( γιατι όχι, και με φωτισμό) του μοναδικού αυτού κτίσματος, προσπαθήσμε να πείσουμε τις Υπηρεσίες καθαρισμού να ΜΗΝ αφήνουν τους κάδους των αχρήστων στην πρόσοψη. Μάταιο κι αυτό. Ούκ ολίγες φορές κάναμε προσπάθειες, μέχρι που μετακινούσαμε οι ίδιοι τους κάδους στην κανονική τους θέση παραπλεύρως.
Το «κακό» συνεχίζεται και δείτε ο ενεργός πολίτης, φίλος Κίκης, τι ξανάκανε. Προς ενημέρωση των σχετικών Υπηρεσιών, αρκετές φορές είδαμε τουρίστες να μετακινούν τους κάδους για να φωτογραφίσουν τα προπύλαια.
Φίλοι μου της Υπηρεσίας, τόσο δύσκολο είναι να τοποθετείτε τους κάδους στη θέση τους; Καλά, στα σπίτια και στις γειτονιές, τα ίδια έχουμε, αλλά ο δημόσιος και ιστορικός αυτός χώρος χρειάζεται και λίγο σεβασμό. Κτίστηκε με δωρεές των Λαρνακέων και του Δήμαρχου Δημητρού Δημητρίου το 1928.
Το κείμενο είναι για όπου δει. Καλού-κακού, όμως κάντε το share, μπας και το δει κάποιος από τις Υπηρεσίες και κάνει κάτι.
Λούης Περεντός

 

 

ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ Γ.Σ.Ζ. και ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣΑπο τα χρόνια της προ-προΔημαρχείας, έγιναν προσπάθειες για να πεισθεί ο Κ.Ο.Α και ο Δήμος Λάρνακας να εξωραϊστούν τα προπύλαια του παλιού Γ.Σ.Ζ. και να φωτιστούν ( από τα λίγα νεοκλασσικά κτίσματα του 1928). Με χίλια βάσανα καταφέραμε να αποκοπούν τα δυο άσχετα με το χώρο δέντρα που είχαν φυτέψει μπροστά, ενώ παραδοσιακά ο χώρος είχε κυπαρίσια και ευκαλύπτους). Όταν είδαμε ότι οι ενδιαφερόμενοι ουδόλως είχαν ενδιαφέρον για την προβολή ( γιατι όχι, και με φωτισμό) του μοναδικού αυτού κτίσματος, προσπαθήσμε να πείσουμε τις Υπηρεσίες καθαρισμού να ΜΗΝ αφήνουν τους κάδους των αχρήστων στην πρόσοψη. Μάταιο κι αυτό. Ούκ ολίγες φορές κάναμε προσπάθειες, μέχρι που μετακινούσαμε οι ίδιοι τους κάδους στην κανονική τους θέση παραπλεύρως.Το «κακό» συνεχίζεται και δείτε ο ενεργός πολίτης, φίλος Κίκης, τι ξανάκανε. Προς ενημέρωση των σχετικών Υπηρεσιών, αρκετές φορές είδαμε τουρίστες να μετακινούν τους κάδους για να φωτογραφίσουν τα προπύλαια.Φίλοι μου της Υπηρεσίας, τόσο δύσκολο είναι να τοποθετείτε τους κάδους στη θέση τους; Καλά, στα σπίτια και στις γειτονιές, τα ίδια έχουμε, αλλά ο δημόσιος και ιστορικός αυτός χώρος χρειάζεται και λίγο σεβασμό. Κτίστηκε με δωρεές των Λαρνακέων και του Δήμαρχου Δημητρού Δημητρίου το 1928.Το κείμενο είναι για όπου δει. Καλού-κακού, όμως κάντε το share, μπας και το δει κάποιος από τις Υπηρεσίες και κάνει κάτι.Λούης Περεντός

Geplaatst door Louis Perentos op Dinsdag 12 februari 2019

Send this to a friend