Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμαρχος Αθηένου στην Πορτογαλλία, για την πρώτη Διακρατική Συνάντηση της Β’ Φάσης του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Προγράμματος URBACT
Ο Δήμαρχος Αθηένου στην Πορτογαλλία, για την πρώτη Διακρατική Συνάντηση της Β’ Φάσης του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Προγράμματος URBACT

Ο Δήμαρχος Αθηένου στην Πορτογαλλία, για την πρώτη Διακρατική Συνάντηση της Β’ Φάσης του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Προγράμματος URBACT

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, επικεφαλής ομάδας αποτελούμενης από τους Γιάννη Χατζημιχαήλ, Λογιστικό Λειτουργό του Δήμου, Δημήτρη Κουζαπά, Συντονιστή της Τοπικής Ομάδας URBACT και τη Σταυρούλα Γεωργίου, υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος, αναχωρεί στις 13 Φεβρουαρίου 2019 για την πόλη Arcos de Valdevez στην Πορτογαλία, όπου από τις 14 ως τις 15 Φεβρουαρίου 2019 θα γίνει η πρώτη Διακρατική Συνάντηση της Β’ Φάσης του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού», του Προγράμματος URBACT. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από κάθε πόλη-εταίρο του Δικτύου, καθώς και η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου. Όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από το Πρόγραμμα.

Ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Οι πόλεις αυτές, που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι, είναι:

Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει 2 χρόνια, μέχρι το τέλος του 2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 600.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, απ’ ευθείας από το URBACT, χρηματοδοτείται το κόστος Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου, που θα βοηθήσει στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 7 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο.

Στη συνάντηση στο Arcos de Valdevez, οι πόλεις-εταίροι, σε συνεργασία με την Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα, θα ενημερωθούν για την τελική πρόταση που εγκρίθηκε και τις άλλες παραμέτρους του Δικτύου Μεταφοράς, θα υπογράψουν τη μεταξύ τους και του Επικεφαλής Εταίρου Δήμου Αθηένου Συμφωνία Συνεργασίας, θα επανεξετάσουν τη μεθοδολογία μεταφοράς της Καλής Πρακτικής, όπως καταγράφεται στη Μελέτη Μεταφοράς που ετοίμασε η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας κατά την Α’ Φάση του Δικτύου, θα εξετάσουν την ενεργοποίηση και τον ρόλο των Τοπικών Ομάδων URBACT στην ανάπτυξη του Σχεδίου Μεταφοράς και θα συζητήσουν τη δομή και το περιεχόμενο του Σχεδίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πορτογαλία, ο Δήμαρχος Αθηένου, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Arcos de Valdevez και θα ενημερωθεί για τις ενέργειες του Δήμου που οδήγησαν στο να υπάρχει στην πόλη μηδενικό ποσοστό ανεργίας.

Send this to a friend