Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η μοιραία εμμονή του Κόκου…
Η μοιραία εμμονή του Κόκου…

Η μοιραία εμμονή του Κόκου…

Δύο διαμερίσματα πρότεινε μέσα στο 2018 το Γραφείο Ευημερίας στον άτυχο Γιώργο (Κόκο) Μαυρομμάτη, προκειμένου να έχει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ενώ αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο είχε μεταφερθεί σε Στέγη Ηλικιωμένων και Αναπήρων. Πάντοτε, όμως, επέστρεφε στο σπίτι του και στη γειτονιά του, στη Χρυσοπολίτισσα.

Το Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας δίνει, μέσω της εφημερίδας μας, τη δική του εκδοχή για την περίπτωση του 76χρονου Κόκου, ο οποίος ήταν ευρέως γνωστός και αγαπητός στην πόλη της Λάρνακας, κυκλοφορώντας μια ζωή με το αγαπημένο του ποδήλατο.

Ο Κόκος βρέθηκε απανθρακωμένος το πρωί της Κυριακής στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού – τρώγλη όπου διέμενε, στη γωνιά των οδών Τέρρα Όμπρας και Κίμωνος, στη Λάρνακα. Ήταν γνωστός ως ο Κόκος με το ποδήλατο και το τραγικό του τέλος προκάλεσε θλίψη σ’ όλη τη Λάρνακα. Έφυγε μόνος (όπως έζησε σχεδόν όλη του τη ζωή) και αβοήθητος. Λειτουργός του τοπικού γραφείου ευημερίας δήλωσε στην εφημερία μας ότι το γραφείο επέβλεπε συμβουλευτικά τον 76χρονο, ο οποίος ήταν συνταξιούχος και λάμβανε Ε.Ε.Ε. «Στις 3 περασμένου Δεκεμβρίου τον μεταφέραμε σε Στέγη Ηλικιωμένων και Αναπήρων στη Λάρνακα. Έμενε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, έτρωγε, έκανε μπάνιο, αλλά πάντα επέστρεφε πίσω στο σπίτι του. Είχε εμμονή με αυτό το σπίτι. Οι γείτονες γνωρίζουν τις επανηλλειμμένες προσπάθειες που έκανε το γραφείο μας, προκειμένου αυτός ο άνθρωπος να ζει μέσα σε καλύτερες συνθήκες. Αυτός, όμως, ήθελε πάντοτε να επιστρέφει σπίτι του.

Το 2018 του προτείναμε δύο διαμερίσματα για να μείνει. Ήταν, μάλιστα, κοντά στην περιοχή της Χρυσοπολίτισσας, έτσι ώστε να μην απομακρυνθεί από τους γείτονες και από τα καφενεία ή τα στέκια όπου σύχναζε. Και πάλι, όμως, επέστρεφε στο σπίτι του, στην οδό Κίμωνος. Δεν αφέθηκε να ζει σ’ αυτή την τρώγλη. Ήταν δική του επιλογή», ανέφερε η λειτουργός του τοπικού γραφείου ευημερίας. Η ίδια λειτουργός ξεκαθάρισε πως ο 76χρονος δεν ήταν υπό την επίβλεψη ή την φροντίδα του γραφείου ευημερίας. Απλά υπήρχε μια συνεργασία μαζί του τα τελευταία χρόνια. «Σαν υπηρεσία κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ζήσει σ’ ένα καλύτερο περιβάλλον. Όπου τον παίρναμε, όμως, ήταν με το ζόρι. Δεν το αποδεχόταν. Πάντα επέστρεφε σπίτι του», κατέληξε. Η κηδεία του 76χρονου Κόκου θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 2μ.μ., από τον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπολίτισσας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend