Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Ατυχές επιχείρημα»
«Ατυχές επιχείρημα»

«Ατυχές επιχείρημα»

Την παραίτηση του Δημάρχου Λάρνακας και του Μητροπολίτη Κιτίου ζητά το Δίκτυο Περιβαλλοντικών Ομάδων, επικαλούμενο τον αφανισμό του πρασίνου που, όπως υποστηρίζει, συντελείται στην τοποθεσία όπου προγραμματίζεται η ανέγερση του Metropolis Mall, πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας.

Σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο Περιβαλλοντικών Ομάδων κάνει λόγο για αποκοπή περίπου 400 δέντρων από την συγκεκριμένη περιοχή, ενώ άλλα 80 δέντρα πιθανόν να επηρεαστούν κι αυτά εξαιτίας της ανάπτυξης του οδικού δικτύου που προβλέπεται στα σχέδια.

Οι Οικολόγοι υποστηρίζουν ότι στην περιοχή όπου προγραμματίζεται το Mall της Λάρνακας θα αφανιστεί ένα ολόκληρο δάσος και θ’ αυξηθεί η κυκλοφοριακή κίνηση, κάτι που θα επιβαρύνει την ποιότητα του αέρα και θα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην υγεία των περιοίκων.

Για τον λόγο αυτό ζητούν την παραίτηση τόσο του δημάρχου Ανδρέα Βύρα (ο δήμος παραχώρησε πολεοδομική άδεια για το Mall), όσο και του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου, αφού τα τεμάχια όπου θα ανεγερθεί το Mall ανήκαν στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου.

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες αντιδράσεις των Οικολόγων κατά του Mall, ο Ανδρέας Βύρας είπε ότι οι διαμαρτυρίες ειδικά για το πράσινο και το περιβάλλον είναι επιχειρήματα ατυχέστατα, υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή όπου προγραμματίζεται το έργο είναι οικιστική και σε περίπτωση που η γη οικοπεδοποιείτο για οικιστική ανάπτυξη, τότε ο επηρεασμός των δέντρων θα ήταν δυσμενέστερος.

Στην περίπτωση, όμως, του επενδυτή που θα ανεγείρει το Metropolis Mall, ο κ.Βύρας ανέφερε ότι έχει δεσμευτεί (και είναι υποχρέωσή του με βάσει τους όρους που έχουν τεθεί) πως όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα προχωρήσει στην μεταφύτευση ενός μεγάλου αριθμού δέντρων, μεγαλύτερου από τον αριθμό των δέντρων που θα επηρεαστούν από την ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο Α. Βύρας υπενθύμισε πως ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί σε μια σειρά έργων για να βοηθήσει το εμπορικό κέντρο της πόλης ν’ ανακτήσει την παλιά του αίγλη και να προσελκύσει περισσότερο αγοραστικό κοινό, όπως είναι η ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς, η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί καθώς και οι πλακοστρώσεις δρόμων και οι βελτιώσεις πεζοδρομίων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend