Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρόγραμμα Κατάρτισης Αγροτουρισμού
Πρόγραμμα Κατάρτισης Αγροτουρισμού

Πρόγραμμα Κατάρτισης Αγροτουρισμού

Πρόγραμμα κατάρτισης για τον αγροτουρισμό ξεκίνησε να εφαρμόζει στην επαρχία Λάρνακας η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου. Στα πλαίσια υλοποίησης της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης των Αγροτικών Περιοχών των επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου 2014-2020 του Μέτρου 19 – Leader, η Αναπτυξιακή Εταιρεία προχωρεί στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης στο αντικείμενο «Αγροτουρισμός – Εναλλακτικός Τουρισμός».

Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι στόχος του έργου αυτού είναι η προσφορά προς τους συμμετέχοντες, επιχειρηματίες και προς το προσωπικό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτουρισμό εξειδικευμένων θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, προσαρμοσμένων στα κυπριακά δεδομένα, σε όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτουρισμό. Το πρόγραμμα κατάρτισης «Αγροτουρισμός – Εναλλακτικός Τουρισμός» θα παρακολουθήσουν 32 εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι είναι κάτοικοι δήμων ή κοινοτήτων της περιοχής και είναι επιχειρηματίες, διευθυντικό ή προσωπικό επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού της υπαίθρου.

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα έχει συνολική διάρκεια 49 εκπαιδευτικών ωρών, από τις οποίες οι 35 ώρες είναι οι εκπαιδευτικές διαλέξεις που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, στις 17, 21 και 24 του μήνα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, στην Σκαρίνου.

Ήδη, η πρώτη εκπαιδευτική διάλεξη έγινε την περασμένη Πέμπτη (10/1).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά οκτώ ενότητες που αφορούν στοιχεία αγοράς και τομείς ανάπτυξης στην επιχειρηματικότητα υπαίθρου, εφαρμογές βασικών αρχών διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης επιχειρήσεων στην επιχειρηματικότητα της υπαίθρου, θέματα διαδοχής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού – προσωπικού, διαχείρισης χρόνου, νέες τεχνολογίες, καινοτόμες μέθοδοι προώθησης προϊόντων – ηλεκτρονικό εμπόριο, βασική ξενόγλωσση επαγγελματική ορολογία, ποιοτική κι επαγγελματική εξυπηρέτηση πελατών και ανάπτυξη δεξιοτήτων χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης περιλαμβάνει και δύο μέρες (14 ώρες) εκπαιδευτικό ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί στην Τοσκάνη της Ιταλίας μεταξύ Φεβρουαρίου – Απριλίου 2019. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν εμπειρίες και να ενημερωθούν για τις νέες πρακτικές που εφαρμόζονται στον τομέα του αγροτουρισμού.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend