Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στο φουλ οι εργασίες σε λέσχη και κοινοτικό
Στο φουλ οι εργασίες σε λέσχη και κοινοτικό

Στο φουλ οι εργασίες σε λέσχη και κοινοτικό

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της Λέσχης Λάρνακας και του Κοινοτικού Κέντρου, δύο κτηρίων που βρίσκονται σε νευραλγικά σημεία της πόλης, αλλά τα τελευταία χρόνια είχαν αφεθεί… στη φθορά του χρόνου.

Τα έργα στη λέσχη εκτελούνται από την εταιρεία P. Hadjipieris Fixico Ltd και αφορούν την αποκατάσταση και συντήρηση του αρχαίου αυτού μνημείου, που θεωρείται ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια στην Κύπρο.

Το κτήριο, που βρίσκεται επί της εμπορικής οδού Ζήνωνος Κιτιέως, θα μετατραπεί Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού. Το κόστος θα ανέλθει στο 1,5 εκατ. Θα περιλαμβάνει χώρους κι εργαστήρια για περιοδική στέγαση νέων καλλιτεχνών, εκθεσιακό χώρο και μικρό εστιατόριο, ενώ θα εξωραϊστεί και η αυλή, ώστε να φιλοξενεί εκθέσεις και εκδηλώσεις. Το συγκεκριμένο κτήριο χρονολογείται από μέσα του 18ου αιώνα. Επί αγγλοκρατίας μετατράπηκε σε λέσχη για τους στρατιωτικούς και τους δημόσιους υπαλλήλους.

Στις 7 Ιανουαρίου ξεκίνησαν και τα έργα για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης στο υφιστάμενο κτήριο του κοινοτικού κέντρου. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από την κοινοπραξία L&p and D.L.A. JOIN.

Το έργο αυτό θα αφορά την επέκταση και αναβάθμιση του κοινοτικού κέντρου, με τη δημιουργία ανοικτού και κλειστού χώρου ενεργητικής απασχόλησης, υγιούς ψυχαγωγίας και εκγύμνασης, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων και χαμηλής εισοδηματικής τάξης.

Επίσης, θα δημιουργηθεί ένα πολυπολιτισμικό κέντρο, το οποίο θα στεγάζει τις δράσεις επιμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η δαπάνη θα ανέλθει περίπου στα 3,5 εκατ. Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από κονδύλια της Ε.Ε. Η διάρκεια εκτέλεσής τους θα είναι μεταξύ 15-18 μήνες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend