Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Μικρό ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε Τεχνική Σχολή στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ένταση σημειώθηκε στην Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου όπου κλήθηκαν σε περιστατικό φωτιάς. Όπως μας λέχθηκε, μαθητές της Τεχνικής Σχολής, έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων. Στο σημείο κλήθηκε τόσο η Αστυνομία, όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κατέσβησε τη φωτιά.

Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, ενώ στη συνέχεια, αφού έπεσαν οι τόνοι, αποχώρησαν.

Οι μαθητές προέβησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε απεργία, λόγω της άρνησης της Διεύθυνσης να τους επιτρέπει να φοράνε φόρμες, όταν κάνει κρύο. Η απεργία ξεκίνησε από την τρίτη διδακτική περίοδο μέχρι το τέλος της μέρας, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

 Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της Λέσχης Λάρνακας, ένα κτήριο που βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο της πόλης, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε αφεθεί στη φθορά του χρόνου. Τα έργα αφορούν την αποκατάσταση και συντήρηση του αρχαίου  μνημείου, που θεωρείται ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια στην Κύπρο. Το κτήριο, που βρίσκεται επί της εμπορικής οδού Ζήνωνος Κιτιέως, θα μετατραπεί σε Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού. Το κόστος θα ανέλθει στο 1,5 εκατ. Το συγκεκριμένο κτήριο χρονολογείται από τα μέσα του 18ου αιώνα. Επί αγγλοκρατίας μετατράπηκε σε λέσχη για τους στρατιωτικούς και τους δημόσιους υπαλλήλους.

Επίσης χθες πραγματοποιήθηκε και η συνεδρία όλων των Δημάρχων της Επαρχίας Λάρνακας για το θέμα της αντικατάστασης των λαμπτήρων οδικού φωτισμού με λαμπτήρεςLED.

 Η αντικατάσταση των λαμπτήρων,  αφενός θα μειώσει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και αφετέρου θα μειώσει το κόστος που καλούνται οι Δήμοι να πληρώσουν για ηλεκτρικό ρεύμα. Ενδεικτικά, για το Δήμο Λάρνακας αναμένεται να εξοικονομηθεί ποσό της τάξεως του μισού εκατομμυρίου, το οποίο αντιστοιχεί στο 67% περίπου σε εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, θα μειωθούν οι ρύποι και θα υπάρχει καλύτερη ποιότητα φωτισμού. Καθότι η ενέργεια αυτή κρίνεται άκρως σημαντική, οι Δήμοι της Επαρχίας Λάρνακας, θα εργαστούν συλλογικά για την επίτευξη της εν λόγω αντικατάστασης.

 Και τέλος το πρόγραμμα του Δημάρχου της πόλης μας, περιλαμβάνει για σήμερα επισκέψεις στα Ειδικά Σχολεία της Λάρνακας, Αγίου Λαζάρου, Άγιου Σπυρίδωνα και Αγίου Γεωργίου Χριστάκη Χασάπη.

 

Send this to a friend