Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ «Θα σε σκοτώσω»…
«Θα σε σκοτώσω»…

«Θα σε σκοτώσω»…

Υποσχόταν σε αλλοδαπούς κυπριακά δελτία ταυτότητας και διαβατήρια και αποσπούσε απ’ αυτούς χιλιάδες ευρώ. Όταν, όμως, με την πάροδο του χρόνου οι αλλοδαποί αντιλαμβανόντουσαν ότι έπεσαν θύματα απάτης και ζητούσαν τα χρήματά τους πίσω, δεχόντουσαν απειλές για τη ζωή τους…

Η Αστυνομία συνέλαβε τον Χ.Τ., 30 χρόνων, κάτοικο προσφυγικού συνοικισμού της Λάρνακας ως ύποπτο για αδικήματα κλοπής και απειλών.

Πρόκειται για πρόσωπο γνωστό στην Αστυνομία, ο οποίος πολλάκις στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε υποθέσεις παρόμοιας φύσεως. Η πρώτη καταγγελία εναντίον του έγινε στις 20 Δεκεμβρίου. Γυναίκα από την Ινδία ανέφερε ότι κατά το έτος 2017 ο ύποπτος έλαβε απ’ αυτήν το ποσό των 13 χιλιάδων ευρώ (η γυναίκα δανείστηκε από διάφορα άτομα για να συγκεντρώσει αυτό το ποσό), με την πρόφαση ότι θα της εξασφάλιζε ταυτότητα, διαβατήριο κι εργασία στην Κύπρο. Μάλιστα, για να την πείσει ότι προχωρούσε τις ενέργειες για την εξασφάλιση των εγγράφων (διαβατήριο, ταυτότητα) που της είχε υποσχεθεί, της παρουσίασε κάποιο έντυπο δήθεν ως επίσημο έντυπο του Λειτουργού Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για να συμπληρώσει τα στοιχεία της και μια πλαστική θήκη με μελάνι την οποία χρησιμοποίησε για να πάρει τα δακτυλικά αποτυπώματα της παραπονούμενης, με την πρόφαση ότι τα χρειάζεται για την έκδοση της ταυτότητας. Όταν, όμως, με την πάροδο του χρόνου η παραπονούμενη δεν έλαβε όσα ο ύποπτος της υποσχέθηκε, άρχισε να του ζητά τα χρήματά της πίσω. Τότε ο ύποπτος την απείλησε ότι θα… την σκότωνε αν κατάγγελλε την υπόθεση στην Αστυνομία, λέγοντάς της ότι μόλις πρόσφατα ο αδελφός του αποφυλακίστηκε και δεν είχε κανένα πρόβλημα να την σκότωνε για λογαριασμό του.

Στις 23 Δεκεμβρίου έγινε και δεύτερη καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας, πάλι από γυναίκα από την Ινδία, η οποία ανέφερε ότι έδωσε στον ύποπτο τέσσερις χιλιάδες ευρώ με σκοπό να εξασφαλίσει στην ίδια και στον σύζυγό της άδειες παραμονής στην Κύπρο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Εναντίον του 30χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ο ίδιος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στον Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας χθες το πρωί, αρνούμενος ότι διέπραξε τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για πέντε μέρες για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Η Αστυνομία θα προχωρήσει στην έκδοση διατάγματος αποκάλυψης των τραπεζικών του δεδομένων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend