Home ΛΑΡΝΑΚΑ Όλα τα νέα της Λάρνακας για σήμερα
Όλα τα νέα της Λάρνακας για σήμερα

Όλα τα νέα της Λάρνακας για σήμερα

Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση κατασκευής έξι κυματοθραυστών κατά μήκος της παραλίας Περβολιών (με κατεύθυνση τον Μαζωτό), καλύπτοντας μια συνολική έκταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Οι έξι κυματοθραύστες στοίχισαν 3,3 εκατ. και χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκά κονδύλια, με το κοινοτικό συμβούλιο να έχει συνεισφορά 25%. Ο όλος σχεδιασμός, ωστόσο, περιλάμβανε την κατασκευή 15 συνολικά κυματοθραυστών κατά μήκος της παραλίας από τα Περβόλια μέχρι τον Μαζωτό, δηλαδή υπολείπονται ακόμα άλλοι εννέα κυματοθραύστες. Λόγω, όμως, έλλειψης των απαιτούμενων κονδυλίων, η Β΄ φάση προς το παρών έχει μπει στο «ψυγείο». «Ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί πότε θα ξεκινήσουν τα έργα της Β΄ φάσης, αφού δεν υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις», δήλωσε ο γραμματέας του Κ.Σ. Περβολιών Χριστόφορος Παντελή. Όσον αφορά τον παραλιακό πεζόδρομο των Περβολιών, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της τουριστικής κοινότητας της επαρχίας Λάρνακας, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τη Β΄ φάση του έργου, που θα καλύπτει την παραλία από το δημοσιογραφικό χωριό μέχρι το Μενεού, συνολικής έκτασης ενάμισι χιλιομέτρου. Αναμένονται πλέον οι τελικές τοποθετήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος κι εντός του 2019 εκτιμάται ότι το έργο θα προκηρυχτεί.

 

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού τίμησε τους συμμετέχοντες στην  4η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2018 με το 1ο βραβείο να απονέμετε στο Δήμο Λάρνακας ως Φορέας με τη διεξαγωγή των περισσότερων δράσεων.

Τα πετυχημένα αποτελέσματα της 4ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού,  παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης  όπου απονεμήθηκαν τιμητικά έπαθλα στους  φορείς που συμμετείχαν ως κύριοι διοργανωτές δράσεων κατά τη φετινή διοργάνωση, στους Χορηγούς και στους Υποστηρικτές Επικοινωνίας, ενώ έγιναν και οι απονομές των Εθνικών Βραβείων #BeActive. Επίσης βραβεύτηκε το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας στον Διαγωνισμό που αφορούσε την Εκπαίδευση.

 

Τέλος να υπενθυμίσουμε τον κόσμο ότι απόψε στις 7.30 το βράδυ, έχουμε τη μεγάλη συναυλία  της Ελένης Φουρέϊρα, στην Πλατεία Παλλάς, η οποία πλατεία είναι κλειστή από χθες και θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή το πρωί. Επίσης θα παραμείνουν κλειστοί και οι πάροδοι που οδηγούν σε αυτή.

Της Ειρήνης Αντωνίου

 

 

Send this to a friend